Paylaşmak Güzeldir

1 Kasım 2013 Cuma

Neden külotlu çoraplarımı internetten sipariş ediyorum?

Şöyle bir geriye bakınca görüyorum ki artık hemen hemen tüm çorap alış verişimi internetten yapıyorum. Ya toptan fiyatına satış yapan sitelerden ya da doğrudan çorap markalarının onlime satış mağazalarından sipariş veriyorum. Elbette hemen herşeyde olduğu gibi külotlu çorap ve tayt alışverişinde de online seçenekleri tercih etmenin avantaj ve dezavantajları var. Bu gün bunlardan bahsetmeye karar verdim.

Külotlu çoraplarınızı internetten sipariş etmenin avantajları


Fiyat: Penti ve Daymod gibi ileri gelen firmaların online mağazaları çok ucuz değiller ancak internetteki rekabet yüzünden pek çok iç çamaşırı ve çorap satış sitesi toptan fiyatına satışlar gerçekleştiriyor. Mesela berniss.com adresinde hizmet veren Berniss Çorap'ta en az yüzde 20 indirimli ürünler bulmak mümkün. Bu sitede çoraplar altılı paketler halinde satılıyor. Başka sitelerde tek tek de uygun fiyatlar bulmak mümkün. Bir de Daymod web mağazasında genelde üç al iki öde gibi kampanyalar yapıyor. uzun lafın ksıası eğer ne alacağını biliyorsan çoraplarını internetten sipariş etmek genelde daha uygun fiyatlarla alış veriş yapmak demek.

Beden-renk: Gidip de bir penti mağazasından çorap almanın en sıkıcı yanlarından birisi eğer çok beylik, herkesin giydiği bir çorap almayacaksanız ya renk ya da beden konusunda sıkıntı yaşayacak olmak. Kaç kere bir dükkana girip de aradığım rengin olduğunu ama bedenin olmadığını, aradığım bedenin olduğunu ama sadece normal ten renginde olduğunu bronz tende olmadığını duyduğumu açıkçası bilmiyorum. Oysa özellikle çorap markasının kendi web sitesinden külotlu çorap siparişi verirken tüm renkler ve tüm beden seçenekleri elimin altında oluyor.

Külotlu çorap online alış veriş dezavanatajlar


Yanlış renk-yanlış beden: Olmaz demeyin oluyor. Penti de Daymod da bana istediğim modelin yanlı beden ya da yanlış rengini gönderdi daha önce. üç beş liralık çorabı paketleyip geri gönderip iade etmeye çalışmaktansa sineye çekip çekmeceme attım. Daha az kurumsal ve yeni kurulmuş online satış yapan web sitelerinde çorap sipariş ettiğinizde buna benzer problemlerin yaşnama ihtimalinin daha fazla olacağından korkarım açıkçası. 

Bekleme süresi: Online laışverişin en önemli kusurlarından birisi aklına estiği anda aldığın şeyi o anda kullanamıyor olmak. Mesela tam da bu akşam gideceğim bir toplantıya uygun çorabı internetten sipariş etmem imkansız. Çünkü en az bir kaç gün sonra elime geçecek.

Görüp dokunmak: Zaten bildiğim, daha çnce kullandığım bir modeli daha sonra da giyeceğimi bilirim. O yüzden rahatlıkla gidip Daymod ya da Penti web safasından siparişimi veririm. Ama sadece internet üzerinden tanımına ve paketine bakarak ya da kimbilir nasıl photoshoplanmış model resimlerine bakarak yeni bir külotlu çorap modeli denemek istemem. O yüzden en azından daha önce test etmiş olmam gerek internetten sipariş vermeden önce.

Alış-veriş keyfi: Külotlu çorap öyle çok da hevesle almayı beklediğimiz bir ürün değildir. AVM'ye gideyim de çorap alayım diye sayıklamayaız ama yine de biz kadınların en sevdiği ritüellerden birinin parçasıdır çorap alış verişi. Her ne kadar klavye başında sipaeirş vermenin rahatlığı başka olsa da mağaza mağaza gezip arkadaşınla geyik yaparak alış verişin de tadı başkadır.

1 yorum:

  1. Berniss iyimiş :) 6 tanesi aynı renk değildir herhalde :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...