Paylaşmak Güzeldir

24 Kasım 2013 Pazar

Falke - Erkekler için de Kadınlar için de mükemmel çoraplar

Bir Mantyhose Çorap bir bendeniz şeklinde bir yazma sürecine girdik galiba. Vallahi benim işime geliyor. Eğer bu siteyi para kazanmak için açmış olsaydım, ya da bu para kazanabilecek bir site olsaydı o zaman sitenin gelirinin yarısını da Mantyhose Çorap!a vermem gerekecekti. Ancak sitenin asıl amacı para kazanmak değil. Zaten öyle olsaydı bile günde üç kuruş falan kazanırdı. Sene sonunda birer bira parası çıkartmış olurduk. Neyse. Çorap konusunda blog açmaya yeletenecek kadar çorap bilgime ve kültürüme güvenen beni bile utandıracak bir çorap bilgisine sahip Mantyohse Çorap son yazısında özellikle spor yapanlar için mükemmel çoraplar tasarlayan Falke markasını tanıtıyor. Bu marka çorapları ben daha önce kullanmadım. Ama artık konuk yazarımızın çorap konusundaki bilgisine güvenmeyi öğrenmişsinizdir. Buyurun, Falke çorapları ile tanışın.


 
Yazılarımı okuyanlar, daha çok çorapların sağlığımız için öneminden bahsettiğimi bilirler.Daha önceki yazılarda sık sık bu konulara değindiğim oldu.Bundan daha çok bahsetmemdeki amaç bacak damarlarımdaki
kapakçıkların sağlıklı çalışmamasından kaynaklanan dolaşım bozukluğu.Bu rahatsızlık bacaklarınızda  varis oluşumuna sebep olarak önemli sorunlara yol açmakta.Hastalığın temelini genetik sorunlar teşkil etmekte olup gün içinde sürekli ayakta çalışmak yada sürekli oturmak gibi etkenler süreci hızlandırmakta.Varis rahatsızlığı hormonal değişimi daha hızlı yaşayan ve kas yapısı daha narin olan bayanlarda erkeklere göre daha sık görülmekte.Sanırım erkeklerde görülme oranı %15-%20 aralığında.Bu hastalıkla mücadele etmenin yollarından birisi fazla kilolarınızdan kurtulmaktan geçiyor.Sigara ve alkol de damarlardaki deformasyonu arttırarak varis oluşumuna katkıda bulunduğu bir gerçek.Erkekler arasında varis görülme olasılığı bence çok daha fazla.Bu oranın düşük olmasının sebebi bence erkeklerin bayanlar kadar sağlıklarına dikkat etmemeleri ve doktora gitmemelerinden kaynaklanıyor." Bir şey olmaz " mantığı erkeklerde oldukça hakim.Aslında ben de bazen böyle düşünsem de kendimi zorlayarak da olsa doktora gitmeye çalışıyorum.Belki bu konuda bir avantajım da hala spor yapıyor olmam.
     
Yaklaşık on yıldır basınçlı çorapları kullanmaktayım.Bu konuda birçok marka ve model denedim diyebilirim.Şu an hala kullanmakta olduğum özellikle spor yaparken tercih ettiğim markalardan birisi de Alman üretimi olan Falke markası.Bu marka gerçekten çorap konusunda bir dünya devi.Sporun neredeyse her alanında kullanılacak çoraplar ürettiği gibi erkek ve bayanların günlük yaşantısında da kullanabileceği mükemmel kalitede çoraplar üretmekteler.Aklınıza gelebilecek her türlü çorap ve model Falke' de mevcut.Koşudan tutun da kayak sporuna kadar çeşit çeşit özelliklere sahip ürünler var.Örneğin basınçlı diz altı bir çorapta ayak üstüne,bileğe ve kaval kemiğinize farklı noktalarda destek veren çorap bulmanız bile mümkün.Burkulmaları önleyecek çorap dahi tasarlamışlar diyebilirim.
   
Falke çoraplarını gerek bu markanın kendi sitesinde gerekse Hosieria ve Uktights sitelerinden temin edebilirsiniz.Türkiye'de de Katia ve Çorap Yeri bildiğim kadarıyla bu markanın çoraplarını satmakta.Falke'nin bazı çorapları kendi adıyla özdeşleşmiş neredeyse.Nasıl Wolford' un bir Neon 40 ve Satin Touch 20 modeli ismiyle bir klasik olmuşsa Falke' de de Seidenglatt15 ve Sensation20 modelleri var.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...