Paylaşmak Güzeldir

10 Kasım 2013 Pazar

Meggings - Erkekler için tayt modası

Modacıların yapmayacağı şey yok. 2012'de bir kaç televizyon programında erkekler için tayt yani Meggings tanıtımı yaparak trend yaratmaya çalıştılar. Öyle ki Conan O'Brien bir gece kendi programına taytla çıktı. Acaba o şekilde programa çıkmak için kaç para aldı diye merak ediyorum. Yok hani alerji yaptığından falan değil de...olmamış yani.


Amerika'da Meggings hikayesi biraz eşcinel kültür üzerinden yürüdü. Pek çok web sitesinde meggings modasının tutup tutmayacağı ve aslında meggings'in sönmeye hatta patlamaya mahkum bir balon olduğu konuşuldu.



YouTube yorumları homofobik Hristiyanlar ile eşcinsellerin haklarını savunan liberaller arasındaki atışmalara sahne olurken ABC televizyonunda yayınlanan kısa bir moda haberinin YouTube'a koyulan videosu 25.000 defa seyredilip yüzlerce yorum aldı. Erkeklerin de tayt giyeceğini ve bununnormal karşılanması gerektiğini söyleyenler çok değil daha iki yüz yıl önce erkek modasının diz üstünde biten sıkı pantalonlar ve ipek dizüstüne kadar çıkan çoraplardan ibaret olduğunu hatırlattı. İnsanın aklına hemen Fransız asilzadelerin resimlerdeki halleri geldi.


Eninde sonunda modanın zamanla değişen bir olgu olduğunu ve bu gün moda olan ve yaygın olarak kullanılan bir tasarımın bir kaç sene sonra kabul edilemez hale geleceğini anlamak gerek. Kimbilir? Belki bir kaç sene sonra erkekler sokaklarda bacak ve kalçalarını saran taytlar ile dolaşmaya başlar ve bu sefer biz kadınlar arkalarından taşıyacak popon yoksa giyme o taytı aslanım diye bağırırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...