Paylaşmak Güzeldir

21 Kasım 2013 Perşembe

Dynamic Life: Bir külotlu çorap tavsiyesi

Çorap konusunda bilgisi ve tecrübesi beni de aşan yazarımız Mantyhose Çorap yine iş başında. Ben başka konularla ilgilenirken bir bakmışım yazıları birikmiş. Bir kaç gün önce yazdığı ve engin külotlu çorap bilgisini aktardığı yazısını şimdi ilginize sunuyorum. Bu tanıtıcı ve bilgilendirici yazıların sadece erkeklerin işine yaramayacağını, kaliteli ve değişik çorap arayan kadınların da rahatlıkla bu tavsiyelere kulak vermesi gerektiğini söyleyebilirim. Zamanla şunu anlamaya başladım ki ilgi duyan erkekler zaman içinde biz kadınlardan çok daha fazla bilgi sahibi oluyorlar çoraplar hakkında. Bu bilgi kaynağını kullanın anacım. 


Yurt dışından ilk getirdiğim çorap Dynamic Life idi. İnternette tesadüfen görmüştüm ve çok merak etmiştim.Sizlere daha önce bahsetmiş olduğum Hosieria firmasından sipariş etmiştim.Levee firması erkekler için tasarladığı ürünlerini sadece erkek ürünü olarak değil de unisex olarak piyasa sürmüştü.Çorap ambalajının bir yüzünde erkek diğer tarafında da bayan resmi yer almaktaydı ve siyah beyaz bir tasarımı vardı.Ambalaj olarak Penti' nin Fit15 ve Fit 20 çoraplarının olduğu ambalaja benzediğini söyleyebilirim.Aslında dokuma olarak Penti Fit 20 gibi (ki Penti' nin bu çorabı farklı bir dokumaya sahip) yatay dairesel bir dokumaya sahip ve Penti Fit20 gibi parlak değil.Dynamic Lİfe 40 Den kalınlıkta ve ayak bileğinde 10 mmHg basınç uygulayan dinlendirici çoraplar grubundan.Parmak uçları,topuk ve külot kısmı ekstra güçlendirilmiş sağlam bir çorap olduğunu söyleyebilirim.Bunun yanısıra %18 elastan ve %82 polyamid içermekte.Çorabın en ilginç özelliği düşük bel olarak imal edilmiş olması.Gerçi bu özellik çorap tanıtımında belirtilmemiş ama çorabı giydiğinizde kalçanızın hemen üstünde geniş bir lastik ile bitirilmiş.Hafif satenimsi bir parlaklığı var ama bence mat bir çorap ve günlük kullanım için oldukça ideal.


   Levee markasının çoraplarını Hosieria sitesi artık satmıyor ama Almanya'da ki firmaların bazılarında bulmanız mümkün.Eğer daha önce külotlu çorap giymemişseniz ve giymeyi düşünüyorsanız bu külotlu çorap sizin için iyi bir başlangıç olabilir.Ambalajın arkasında bulunan bayan fotoğrafı sizi hiç rahatsız etmesin, giyin ve rahatınıza bakın.
    Bu markanın diğer 40 Den kalınlıkta olan Sensation çorabı da %10 lycra ve %90 elasten içermekte.Daha ziyade yarı opak ve tamamen mat bir çorap.Burada şunu da söylemeliyim ki çorabın külot kısmı ve parmak uçları güçlendirilmemiş yani bacaklardaki kalınlıkla aynı ( sheer to waist).Sonbaharın bu aylarında kullanımı harika olacaktır.Ten ve siyah renkleri mevcut olup oldukça büyük bedenler de bile üretilmiş.Giydiniz mi bilemiyorum ama Penti Leg Support 20 modelini andıran mat bir çorap.
     Levee çoraplarının en incesi ise 15 Den kalınlıkta,parmak ucundan bel lastiğine kadar tek dokumaya sahip olan Perfect Skin.Gerçi parmak bölümü çok az güçlendirilmiş ama belli belirsiz diyebilirim. Levee Perfect Skin için Daymod Safir 20' nin mat olanı diyebiliriz.Bildiğim kadarıyla Daymod, şeffaf çorap grubunda genel olarak parlak üretim yapmakta.Perfect Skin geniş bir bel lastiğine sahip olup kayma ve katlanmaya sebep olmamakta.İçeriğindeki %15 lycra sayesinde bacağa oturuşu ,sarkma ve toplanma yapmaması önemli bir özelliği.
    Sizlere bu tür yabancı markaları anlatırken Daymod ve Penti markalarının çoraplarıyla kıyaslamamdaki amaç bu iki markamızın da ürünlerinin kaliteli ve belirli standartlarda olması.Özellikle Daymod Elit40,Elit 15,Venüs20,Venüs40,Venüs 70 ve Penti Leg Support 20,Fit20 ve Mat20 belirli standartların çok üstünde olan çoraplar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...