Paylaşmak Güzeldir

9 Nisan 2014 Çarşamba

Daymod - Orta kalınlıkta rakipsiz - Elit 40 - Venüs 40 - Safir 40

Blogu takip edenler artık biliyor ki benim favori çoraplarım arasında orta kalınlıktaki klasik külotlu çoraplar yer alıyor. Bir bankacı olarak bir yandan şıklığımdan ödün vermemem ama bir yandan da uzun çalışma saatlerinde bacaklarıma yeterli desteği sağlamam gerekiyor. Bu zannettiğimizden daha zor sağlanan bir denge. Elbette ithal markaların özellikle bu amaç için tasarlanmış çorapları var. Bu markaları arada sırada Mantyhose Çorap'ın ağzından sizinle paylaşıyorum. Ancak bir de günlük kullanımda bütçeyi zorlamayacak seçenekler üstünde durmak gerekiyor. Yakın zamana kadar bu konuda fazla seçeneğimiz yoktu. Penti'ye alışmış olanlarımız Premier serisinin 40 denye çorabı olan Penti Premier 40 orta kalnılıktaki külotlu çorabını çorap çekmecelerinin vazgeçilmez bir parçası yapmıştı. Araştırmayı biraz sevenler ise her satış noktasında bulamasalar bile çok kaliteli bir çorap olan Pierre Cardin'in Massage 40 çorabı ile aradıklarını bulmuş sayılırdı. Masage 40 piyasadaki -tıbbi ürünler hariç -  kademeli basınç uygulayan ve ulaşılabilir fiyat aralığındaki ilk çoraplardan birisiydi. Daha sonra Daymod öncelikle Venüs 40 serisiyle varis önleyici ama şıklıktan ödün vermeyen çorap pazarına giriş yaptı. Yanılmıyorsam Venüs 40 piyasaya ilk sürüldüğünde ürün ambalajında varis önleyici özelliğinden bahsedilmiyordu. Son bir iki senede 40 denye yarı şeffaf külotlu çorapların potansiyelini anlamış olacaklar ki Venüs 40 ve ardından gelen 40 denye orta kalnlıkta ve yarı transparan çorapları bacaklara verdiği destek özelliği ile tanıtmaya ve pazarlamaya başladılar. Venüs 40'ı Elit 40 ve Safir 40 takip etti.

Şimdi bloga ve külotlu çorapların aslında epeyce ayrıntılı olan dünyasında acemi olanlarınızın aklında bir soru var. "40 denye çok kalın değil mi? Benim bildiğim 40 denye külotlu çorap opaktır. Sürekli opak çorap mı giyeceğim?" Bu sorunun aslında birden fazla yanıtı var ama işe en temel veriden başlayalım. Denye çorapın örgüsünün kalınlığını ölçen bir birim. Elbette denye arttıkça çorapın transparanlığı azalıyor ancak doğru doku ve doğru iplik seçimi ile 40 hatta 70 denye çoraplar bile yarı şeffaf ya da yarı transparan yapılabiliyorlar. Örnek: Daymod Venüs 70.  Penti'nin neredeyse endüstri standardı haline gelen Mikro 40 çorabından neredeyse iki kat daha kalın dokuya sahip olan Venüs 70 görünüşte (ve dokunuşta) çok daha şeffaf ve çok daha ince hissediliyor. Uzun lafın kısası bir çorap 40 denye kalınlıkta olduğu için kalın ve çirkin görünmek zorunda değil. Aslında özellikle ufak tefek kusurları kapatmak ve bacakalrı daha şekilli göstermek açısından yarı transparan ve orta kalnılıkta çoraplar kesinlikle daha başarılı.

Penti bu ürün segmentinde sadece tek bir ürün sunuyor: Penti Premier 40. Daymod ise değişik durumlarda ideal çözümler sunan üç farklı çorap sunuyor.

Venüs 40 - Venüs 40 üç 40 denye yarı şeffaf orta kalnılıkta külotlu çorap seçeneği arasında en dayanıklısı. Parlak dokusu bacaklardaki kusurları çok iyi kapatırken Elit 40 ve Safir 40 kadar pürüzsüz ve rafine bir görüntüsü yok. Burun kısmı dayanıklı olmasına rağmen burun kısmında o çirkin burunluk parçası çok belirgin değil. Günlük kullanım için ideal ancak parlak dokusu her kıyafetle aynı rahatlıkla kullanılmasını engelleyebilir.


Daymod Elit 40 - Bu konuda Mantyhose çorap daha önce şunları yazmıştı:

Elit40 dört beden ve yedi farklı renk çeşidi ile sunulmakta.İlk üç beden normal külotlu çoraplar bölümünde ,dört numara ise büyük beden bölümünde yer almakta.Çorap Kashmir(52), ten(57), bronz(38), füme(67), kahve(44), lacivert(66) ve siyah (500) renkleriyle satılmakta.Elit40 her ne kadar mat denilse de hafif satenimsi bir parlaklığa sahip.Ama bu bilinen 15Den likralı çorapların parlaklığında olan bir parlaklık değil.Daha mat ve farklı bir parlaklık."

Daymod Elit 40 adından da anlaşılacağı üzere biraz daha üst seviye şıklık ve ciddiyet isteyenler için tasarlanmış. Bu çorabın hedef kitlesi bana hem bacak desteği hem de iş yerinde şıklık isteyen çalışan kadınlar gibi geldi çünkü bu çorabın hem burun desteği o pek de sevmediğimiz daha kalın yapıda ve koyu renkli hem de külot izi belrigin. Kısacası dayanıklılık ve sağlamlık için tasarlanmış. Derin bir yırtmaçla ve açık ayakkabıalrla kullanımı pek pratik değil. Ancak mütevazi ve ağırbaşlı iş kıyafetlerini ipek matlığındaki dokusu inanılmaz bir şıklıkla tamamlıyor.


Daymod Safir 40 - Bu çorabı yakın zamanda denedim ve henüz daha hakkında ayıca bir yazı yazmadım ama bu çorabı da günün çorabı olarak yazacağımız gün yakındır. Safir 40 pek çok açıdan Elit 40 ve Venüs 40 çoraplarının iyi yanlarını üstünde toplamış gibi. Safir serisi şıklık için tasarlanmış çoraplardan oluşuyor. Safir 40 , Safir 8 ve Safir 20'nin ardından üçüncü kalınlıktaki Safir serisi ürünü olarak piyasaya sürüldü (eğer yanılmıyorsam). Burun ve külot kısmı tamamen şeffaf olan bu çorabın en önemli özelliği 40 denye olmasına rağmen neredeyse 15 denye ince çoraplar kadar şeffaf olması. Ancak parlak ve orta kalınlıktaki yapısı ile bacağınızı çok da güzel gösteriyor. Parlaklığı bayağılaştırıcı bir çiğ parlaklık değil kesinlikle ve mutlaka denenmesi gerek.
  •  
  •  
  •  
  •  











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...