Paylaşmak Güzeldir

10 Mart 2013 Pazar

11 Mart 2013 Günün Çorabı Daymod Venüs 40


Uzun süre ayakta zaman geçiren, ya da hareketsiz bir şekilde masa başında çalışan kadınların en büyük sıkıntılarından birisi bacaklardaki damar hastalıkları. Erkekler de aynı sorunları yaşasa da hem pantolon arkasına saklanabiliyorlar hem de çalışan adamın bacakları bunlar falan diye efelenebiliyorlar. Kadınlar öyle mi? Hem eşek gibi çalışacağız, topuklu ayakkabı giyeceğiz, arada sırada etek giyip bacak göstereceğiz hem de şikayet etmeyeceğiz...ne ala memleket.

 Tam da kadınlar günü sonrasında gaza gelip bir yazmaya başlarsam durmam o yüzden en iyisi daha gündelik işlere dönelim. Son yıllarda kadınların damarlarına daha iyi davranabilmesi için çorap markaları da varis önleyici ya da en azından dolaşıma yardımcı çoraplar üretmeye başladılar. Üstelik her geçen sene bunu görüntüden fedakarlık yapmaksızın sunmaya çalışıyorlar. Daha önce Penti Premier 40 incelememde dile getirmiştim. Bu gün aynı şıklıkta olmayan ama daha dayanıklı bir destek çorabından bahsedeceğim. Özellikle rahatımı şıklığımdan daha fazla düşündüğüm günlerde bacağıma iyi destek veren ama aynı zamanda güzelliğimden de ödün vermeme gerek olmayan bir çorap tercih ediyorum. Daymod Venüs 40. Bu çorabı geçen sene keşfettim. Kadıköy Halitağa caddesindeki çorapçım tavsiye etmişti. O zamana kadar sadece Penti'nin Premier serisine duacıyken Daymod Venüs 40 bana çok iyi bir sürpriz oldu. Şimdi doğruya doğru, Venüs serisinin dokuma kalitesi Penti Premier serisi ile kıyas kabul etmez. Ama Daymod Venüs 40'ın da tercih edilesi yanları var. İlk olarak fiyatı daha iyi. Aralarında yaklaşık iki lira fark var. Zaten ucuz olmayan bir üründe çift başına iki lira kar gayet iyi.

Bu külotlu çorap bacağı gerçekten iyi sarıyor ve özellikle baldırlarınıza iyi destek veriyor ancak hem yarı şeffaf hem de biraz parlak bir çorap olduğu için Premier 40 serisinin sağladığı klas görünüşü sağlamıyor. Yanlış etek tercihi ile bayağı durma ihtimali bile var. Bu parlaklık aynı zamanda ten rengini tercih etmemi zorlaştırıyor. Parlak ve kalınca külotlu çorap bacaklarınızı olduğundan kalın göstermek için birebir ne de olsa ve ben de sütun bacaklı olduğumu düşünecek kadar şuursuz değilim henüz. Antrasit ve siyahından ise çok memnun kaldım. Bir başka özelliği de premier serisine göre daha dayanıklı olması. Bu kadar zorladığım çorap az olmuştur. İnanın bana eğer bir çorap bana dayanabiliyorsa her kadına dayanır.

Kısaca eğer hem gün boyu destek sağlayacak ama aynı zamanda şıklıktan ödün vermeye zorlamayacak bir çorap arıyorsanız Daymod Venüs 40'ı bir deneyin derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...