Paylaşmak Güzeldir

23 Mayıs 2013 Perşembe

Yazın külotlu çorap giyilir mi?

Külotlu çorap hakkında blog yazarı olduğumdan beri, özellikle de havalar ısınmaya başladığından bu yana, bana sıkça sorulan sorulardan birisi yazın külotlu çorap giyilir mi? İlle de giymem geekirse tercihim ne olmalı?

Bu sorunun birden fazla cevabı var elbette. Öncelikle bazılarımız gerçekten giymek zorunda olabiliriz. İşimiz dolayısıyla çorap günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olabilir. Örneğin tanıtım ve stand işide çalışan kadınların büyük çoğunluğu bir şekilde külotlu çoraptan kaçamazlar. Aynı şekilde havayolalrında çalışan kabin görevlileri, büyük mağazalarda ve alışveriş merkezlerindeki satış danışmanları, liste uzar gider. Ben bankada yazın pantalona dönebiliyorum ama yine de hemen hemen haftanın yarısında, iki bazan de üç gün elbise veya etek-ceket takımla gittiğim oluyor. O yüzden ben bile yazın tamamen çoraptan kurtulamıyorum.

Şimdi gelelim Yazın külotlu çorap giyilir mi? sorusuna. Açıkçası eğermecbur değilseniz giyilmez bence. Özellikle şıklığınızı arttıracak çoraplar genellikle yüzde 80 naylon yüzde 20 lycra gibi bir karışım olacaktır. Ne kadar ince çorap giyerseniz giyin teri iyi emmeyen, ve bacağınıza yapışan bir giysi yaz için ideal değildir. Penti'nin yok gibi ya da yaz inceliği gibi modelleri bile sıcak havalarda sizi zorlayacaktır. O yüzden bana sorarsanız normal şartlar altında yazın kaçabildiğiniz kadar kaçın derim.

Ancak ille de bir şeyler giymeniz gerekirse diye size beş altın tavsiye:

1 - Pişik için tayt giyin

Ancak çorabın gerekli olduğu zamanlar da var. Eğer etek giyecekseniz yazın bacakalrın birbirine sürtünmesinden dolayı pişik gibi bir durumla karşılaşabilir ve çok rahatsız olabilirsiniz. O zaman bacaklarınızı saran bir şeyler olması iyi olacaktır. Eğer eteğiniz çok kısa değilse çorap yerine kısa bir tayt giyerek sürtünme sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik bir yandan talihsiz frikikler vermez bir yandan da modaya uyumlu hareket etmiş olursunuz.

2 - File çorap giyin

File çoraplar yapısı gereği bacağınızın havayla temasını engellemez, terlediğinzde ıslanarak bacağınıza yapışmaz ve aynı zamanda oldukça seksi görünür. Eğer birazcık çapkın bir görüntüye hayır demiyorsanız acaba yazın külotlu çorap giyebilir miyim diye sorduğunuzda çekmecenizdeki ten rengi file çorabı hatırlamanızda fayda var. Dikkat! Yazın siyah file çoraptan uzak durun. Aslında yazın siyah çoraptan hepten uzak durun. Eğer ten rengi istemiyorsanız çok parlak olmayan maviler, ve pembeler de işinizi görecektir.

3 - Dekolteli çorapları deneyin

Aslında bir fantezi ürünü olarak üretilseler de ağ kısmı açık çoraplar bir yandan jartiyer çorabının rahatlığını öte yandan da külotlu çorabın kullanım kolaylığını sağlarlar. Her mağazada bulamazsınız ve biraz pahalıya patlayabilir ama çok rahat edersiniz.

4 - Tigh-high ya da stay up giyin

Bunu belki de söylemeye bile gerek yok ama külotlu çorap yazın pek pratik bir kıyafet değil. Jartiyersiz çoraplar, diğer adıyla tigh high ya da stay up çoraplar bir yandan jartiyer çorabı gibi sadece bacağınızı sararken silikonlu lastikleriyle gün boyu düşmeden ve sarkmadan bacağınızda kalabiliyorlar. Sadece gerektiği kadar bölgenizi ekstra bir tabaka ile kaplamış oluyorsunuz böylece. Ancak bu seçenek şort ya da mini etek ile uygulaması imkansıza yakın bir seçenek. Özellikle türkiyede jartiyere sadece bir fetiş objesi olarak bakılırken ve erkekler tarafından anında fahişe damgası yemek söz konusuyken cesaret ister biraz. Ancak çok kısa olmayan bir etekle gayet de uyumlu bir seçenek olacaktır.

5 - Tayt giyin

Hava ısındıkça çorabın kalınlığını arttırmak size garip gelebilir. Sadece gözünüzün önüne hayatını çölde geçrien bedevileri getirmenizi istiyorum. Katman katman kalın kumaşların altında kaybolan, hatta kimi zaman simsiyah giyinen adamlar. Bunun elbette pratik bir sebebi var. Çok sıcak havalarda kalın giyinerek dışarıdaki sıcak havanın vucudunuza ulaşmasını engellemiş oluyorsunuz. Teriniz de hemen emildiği için sizi rahatsız etmiyor. Yazın da içeriğinde pamuk da olan tayt ya da opak çoraplar giyerek sıcağın etkisini arttırmak yerine azaltabilirsiniz. Korktuğunuzun aksine kalın bir tayt sizi sıcaktan bulabileceğiniz en ince çoraptan daha fazla koruyacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...