Paylaşmak Güzeldir

16 Mayıs 2013 Perşembe

Siyah Elbise ile Ten Rengi Külotlu Çorap Giyilir

Başlık yeteri kadar açık sanırım ama ben yine de bir kaç paragraf yazayım üstüne. Arada sırada arkadaşlarımın sorduğu bir sorudur. Siyah elbise ile ne renk külotlu çorap giymeliyim? Eğer 10 denyeden daha ince (mesela Penti premier 6, ya da Penti Yaz Rahatlığı) gibi çok ince ve şeffaf bir siyah çorabınız yoksa mutlaka ten rengi çorap giymeli ya da eğer rahat edecekseniz hiç çorap giymemelisiniz. Siyah elbise kendi başına bir imzadır. Dikkat çeker.

Ağırbaşlı ama şık olabilirsiniz. Eğer siyah çorap giyerseniz ortalık çok kararır. Teniniz ile siyah elbisenin yarattığı kontrastı engellersiniz. Aşırı derecede ağırbaşlı, hatta cenazeye gider gibi bir hava yaratabilirsiniz.Mat 20 ya da Daymod'un Elite 15 Mat modellerini tercih edebilirsiniz. Unutmayın, siyah ve kırmızı gibi cesur ve iddialı elbiselerin sizi giymesine izin vermemniz lazım. Siz elbiseyi giyin, elbise sizi giymesin. Renk uyumu yapacağım diye siyah çorap giymek isteyebilirsiniz, bu içgüdüyü bastırın. Renk uyumu ille de aynı rengi takıp takıştırmak değildir. Unutmayın elbise sizi tamamlamak için var, teninizle yaptığı kontrastı kapatmayın.
O yüzden siyah elbiseler ile asla siyah çorap giymemelisiniz. Hele koyu renk opakları aklınızdan bile geçirmeyin. Ancak seçtiğiniz ten rengi çorabın çok parlak olmamasına dikkat edin. Siyah elbise ile fazla parlak bir çorap istemediğiniz şekilde ucuz ve banal bir görüntü erebilir.

Parlak çoraplar rengi ne olursa olsun dikkati bacakalrınıza çekecektir. Siyahın zayıflatıcı etkisini bacağınızdaki parlak ten rengi çorap ile tamamen yok etme tehlikesi yaratırsınız. Eğer ille de siyah çorap giyecekseniz o zaman mutlaka fazla parlak olmayan ve olabildiğince ince bir çorap giymeli ya da zıt yönde giderek opak siyaha dönmelisiniz. Ancak bence yine de siyah elbise ile çorap giyecekseniz önceliği kaliteli bir ten rengine vermeniz gerek
Aylar sonra gelen not: Uzun zaman önce yazdığım bu yazı oldukça ilgi çekti. Blogda en fazla okunan yazıların başında geliyor. Zaman içerisinde biraz sayıf kalmaya başladığın karar verdim ve ekler yapmak istedim. Ancak yeni yazı eskisinden de uzun olunca buna eklemek yerine yeni bir yazı olarak kaydetmeye karar verdim. Siyah elbise ile çorap kombinlerinden bir kaç örnek ile anlatmaya çalıştım. Siyah elbise ile ne renk çorap giymek gerektiği hep tartışılan bir konu ve mutlak doğrular ile yanlışların olmadığı bir alan. Bu yazıyı yazdığımda siyah elbise ile ten rengi çorap giymenin en iyi tercih olduğunu savunmuştum. Hala bu düşüncedeyim. Ancak elbisenin şekli, boyu, ve giyileceği ortamı düşünerek çok güzel koyu renk çorap kombinleri de yapılacağına kanaat getirdim. Yazının yeni halini ya da isterseniz devamını burada okuyabilirsiniz:

Siyah Elbise ve Külotlu Çorap Kombinleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...