Paylaşmak Güzeldir

31 Mayıs 2013 Cuma

Yazın Opak Çorap Giyilir mi?

Yazın kendini iyice hissettirmeye başladığı şu günlerde sık sık sorulan sorulardan birisi de yazın opak külotlu çorap giyilip giyilmeyeceği. Bu sorunun birden fazla doğru cevabı ya da başka bir deyişle tamamen doğru olmayan birden fazla cevabı var. Öncelikle kıyafet uyumuna ve renge dikkat edildiği sürece opak çorap her mevsim giyilir.

Yazın dikkat edilmesi gereken temel unsurlar:


a) Koyu renk opak çoraplardan uzak durun. Yazın ilk içgüdümüz püfür püfür hafiflik duygusu veren elbiseler, etekler, rahatlığıyla ön plana çıkan şortlar giymektir. Bunu tamamen örtüp arka plana itecek ve insanın içini karartacak siyah opak çoraba ne ihtiyacımız var. Merak etmeyin o en sevdiğiniz siyah opak külotlu çorabı giymek için bol bol zamanınız olacak. Şu üç dört ayı en azından bacaklarınızı karartmadan geçirin

İlle de siyah giyerim diyorsanız şunlara dikkat edin bari


  • Siyah çorabı açık renk şort ve eteklerle birleştirebilirsiniz ama sakın sakın sakıııııın ola beyaz şort siyah çorap ya da beyaz etek siyah opak külotlu çorap eşleşmesini yapmayın. Bunun kışı yazı yok siyah - beyaz kombinlerde siyah taraf asla ve asla bedenin alt tarafında olmamalı. Siyah çorap beyaz elbise inanılmaz kötü bir ikili bence
  • Siyah çorap bacağınızı olduğundan daha zayıf gösterecek. Eğer çöp gibi bacaklarınız varsa siyah çoraptan hele hele siyah opak çoraptan uzak durun.
  • Yazlık bir elbiseyi siyah çorapla eşleştirip kışlık bir kombin yaratamazsınız.
  • Açık burunlu bir ayakkabı ile siyah opak giymeyin
  • Topuklu ile opak çorap, sadece siyah değil, giymeyin.
  • Spor ayakkabılar ve babetler ile siyah opak olabilir ama ayakkabının beyaz ya da çok açık renk olmamasına dikkat edin.
b) Ille de opak giyecekseniz tayt giyin: Yazın opak çorap giymenin bir mantığı var. Daha önce yazın külotlu çorap giymek üzerine yazarken dile getirmiştim. Çok ince çoraplar yerine ter emen ve sıcak hava ile tenimiz arasında bariyer oluşturan kalın çoraplar ve taytlar sıcak günlerde daha rahat ettiririler. O yüzden yazın opak ya da tayt giymeye kesinlikle itirazım yok. Ama tüm ayaklarınızı kaplayan opak çoraplar biraz iç karartıcı, fazla kapalı bir his vermezler mi? O yüzden dizin altında biten bir tayt giymek opak çorap giymek yerine hem daha rahat bir seçenek sağlayacak hem de görüntünüzün daha yazlık ve püfür püfür olmasına yardım edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...