Paylaşmak Güzeldir

28 Nisan 2014 Pazartesi

Kırmızı elbise ile ne renk çorap giyilir?

Kırmızı elbise ile ne renk çorap giyilir? Kırmızı elbise stilize etmesi hem en kolay hem de en zor elbiselerden birisidir. Ayakkabı ve takı tercihi bir yana kırmızı elbise ile çorap giyip giymeyeceğiniz ve eğer kırmızı elbise ile külotlu çorap giyecekseniz hangi renk külotlu çorap giyeceğiniz önemli sorulardır. Daha önce beyaz elbise ile ne renk çorap giyilir ve siyah elbise ile ne renk çoyap giyilir soruları üzerine yazılar yazmıştım. Bu yazıalr aslına bakarsanız umduğumdan da fazla ilgi gördü. Hatta öyle ki siyah elbise ile ten rengi çorap giyilir yazım blogun gelmiş geçmiş en popüler yazılarından birisi haline geldi. Açıkçası bu basit tavsiye ve önerilerin bu kadar popüler olacağını tahmin etmemiştim. Şimdi kırmızı elbiseler üzerine de bir yazı yazma zamanı geldi.
Elmizdeki soru pek çok kadının başının etini yiyen, zaman zaman isteseler de kaçınamadıkları bir soru: Kırmızı elbise ile ne renk külotlu çorap giymeliyim?


Bu soruya ayrıntılı bir cevap yazmadan önce bir kaç genel öneride bulunacağım. Eğer ortam ya da gideceğiniz davet çok resmi değilse, mesela erkeklerde smokin zorunluluğu falan aranmıyorsa o zaman çorap giymemeyi ciddi ciddi düşünmelisiniz. Kırmızı elbise kendi başına bir stil ve şıklık ifadesidir ve onu aşırı derecede aksesuarize ederek boğmak istemezsiniz. Dikkati bacaklarınıza çekmek kırmızı elbise ile her zaman iyi bir fikir değildir. Ayrıca kırmızı kendi başına cesur bir stil ifadesi olduğu için elbisenin cüretkar sırt ve göğüs dekoltesi olmasına ve boyunun fazla kısa tutlmasına gerek yoktur. Bir bakıma kırmızı elbise giymek daha az ten göstererek daha seksi ve cazibeli görünmenizi sağlar. Bu seksapeli ve cazibeyi gereğinden fazla et göstererek bayağılaştırmaya, ya da etkisini dağıtmaya hiç gerek yok. Kırmızı elbiseniz vucudunuza oturmalıdır ama bedeninizi bir eldiven gibi saracak kadar da sıkı sıkı vücudunuza yapışmamalıdır.

1 - Ayakkabınız ne renk?

Kırmızı elbise ile ne renk ayakkabı giyileceği konusunda moda uzmanları pek anlaşamıyor. Kimisi eğer imkan varsa mutlaka siyah ayakkabı tavsiye ederken bazı moda uzmanları da gümüşi ya da pastel renklerin kırmızıyı daha iyi tamamladığını düşünüyor. Siyah elbette hemen her zaman güvenli bir seçenek. Elbette kırmızı elbizeniz ile seçeceğiniz ayakkabı hangi renk çorap giymeniz gerektiğini de etkiliyor. Siyah bir ayakkabı ile ince (15 den ya da daha ince) siyah ya da parlak olmayan bir ten rengi tercih edebilirsiniz. Ten rengi giyecekseniz mutlaka ama mutlaka kaliteli ve mat bir çorap seçmeniz gerek. Eğer fazla parlak bir çorap seçerseniz ucuz bir görüntü yaratırsınız, kırmızı elbise boşa gider. Eğer pastel renklerde bir ayakkabı giyecekseniz o zaman siyah çorap'tan uzak durun ve mat, kaliteli, ten rengi külotlu çorap tercih edin. Eğer mecbur değilseniz hiç çorap giymeyebilirsiniz ve açık renk ayakkabılar ile daha serbest ve şık bir görüntü yaratabilirsiniz. Bu tip ayakkabılar ile olabildiğince ince ve ten renginize uygun bir çorap seçmeniz gerekecek.

2 - Elbiseniz ne kadar ağır?

Eğer elbiseniz nispeten ağır bir kumaştan dikildiyse, askılı değil de kollarınızı ve göğsünüzü kapatan bir yapıdaysa o zaman seçeceğiniz siyah çorap biraz daha kalın olabilir. Buradaki örnekte topuklu siyah bot ve siyah opak çorapla eşleştirilmiş bir kırmızı elbise var. Ben olsam bu kadar kalın bir çorap tercih etmem ama 40 den yarı opak çorapları tercih edebiliriz. Bu resimdeki çanta da biraz fazla iri ama şimdi başınıza bugün ne giysem hakemleri gibi dikilmenin bir anlamı yok. Eğer elbiseniz daha hafif bir kumaştan üretildiyse o zaman çorap da daha ince olmalıdır. Ya da en iyisi hiç olmasa da olur.
3 - Bir kaç örnek

Aslında kırmızı elbise ile ne renk külotlu çorap giyilir sorusu üstüne yaz yaz bitmez çünkü pek çok nüans doğru çorap seçimini etkiler. SAyfalar dolusu yazmak yerine bir kaç örnek fotoğraf ile yazıyı bitireyim. Her zamanki gibi fikirleriniz benim için çok önemli. Yorumlar kısmına eklemek istediğiniz fikirleri yazarsanız beni memnun edersiniz. Ve elbette, olur da fikir almak isterseniz elimden geldiğince hızlı cevap yazarım.

Bu kırmızı elbise çok hoşuma gittiği için bu fotoğrafı koymaya karar verdim. Ayrıca tercihler de genel olarak doğru.

Jenniffer Love Hewitt iyi bir elbise tercihi yapmış ama çoraplar pek olmamış sanki, ne dersiniz?

Amerikalı gençler için lise mezuniyet balosu çok önemli bir olay. Bu kızımız ise oldukça talihsiz bir tercih yapmış. 
Bu defa Jennifer doğu çorap tercihini yapmış ama bu defa da ayakkabı tercihi yanlış. En azından ten rengi ayakkabıları ile siyah çorap giyme gafletinde bulunmamış. Gerçi o burunsuz ayakkabı ile ne olursa olsun çorap giymemesi gerekirdi.
Evan Rachel Wood kırmızı elbisesi ile siyah desenli çorapları gerçekten iyi uydurmuş. Ancak bu kombinin iyi durması için biraz taş gibi olmak gerek. Eh vuslat başka bahara diyelim.
Bu da gerçekten şirin bir elbisenin yanlış çorap ile ne hale geleceğinin bir kanıtı. REsme biraz daha yakından bakınca kalitesiz ince siyah külotlu çorap seçiminin aslında gayet başarılı olabilecek bir kıyafet seçimini nasıl etiklediğini göreceksiniz. Siyah çorap ince ve aynı zamanda lycra oranı yüksek ve mat ya da az parlak olmalı. Bu resimdeki çorap ise elastan ya da lycra oranı çok düşük ve ucuz bir görüntüsü var.


10 yorum:

  1. Bence kırmızı renk elbise ile mutlaka siyah renk külotlu çorap giyilmesi gerekir. Siyah külotlu çorap kırmızı elbisenin ateşine asalet katar ve onu çok daha seksi kılar. O yüzden bence kırmızı elbise ile ne renk çorap giyilir sorusunun cevabı mutlaka siyah olmalıdır. Karım ya da kız arkadaşım eğer kırmızı elbise giyerse onun mutlaka siyah çorap giymesini isterim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz ancak kırmızı elbise ile siyah külotlu çorap giymek her zaman doğru seçenek değildir. Öncelikle siyah ve kırmızı bedenizi iki renk alanına böler. Eğer ince bir yapınız yoksa bu daha da kostak görünmenize yol açar. Siyah da kırmızı da iddialı renklerdir ve kırmızı elbise ile siyah çorap giydiğinizde elbisenizi bacaklarınız ile rekabete sokmuş gibi olursunuz. Eğer ille de kırmızı elbise ile siyah çorap giyilecekse o zaman çorabın yüksek lycra oranına sahip ama fazla parlak olmayan bir çorap olması gerekir

      Sil
  2. Sizin gibi allahsızlarla müsadelemiz bitmeyecek. Burada moda tavsiyeleri adı altında külotlu çorap fetişi gibi sapıklıkların reklamını yapıyorsunuz. yok hangi renk elbiseyle ne renk çorap giyilirmiş de, yok ince külotlu çorap parlak mı olmalıymış bilmem ne. Buınlar hep yarı çıplak insanların seksi resimlerini yayınlamak ve ahlak yapımızı çökertmek için bir bahane. Burada yazan da burada yazanları okuyan da çorap fetişisti sapıktır.

    YanıtlaSil
  3. Bence de s,yah olabilir. Siyah külotlu çorap zaten her renk elbise ile giyilebilir. Sadece kahverengi hariç. Ama kırmızı elbise ile ne renk külotlu çorap giyilir diye sorarsanız o zaman benim aklıma hemen siyah çorap gelir. Siyah külotlu çorap kırmızı elbiseyi daha seksi ve baştan çıkarıcı yapar. Erkek arkadaşım da zaten ne zaman kırmızı bir şeyler giysem altına siyah külotlu çorap giymemi istiyor.

    YanıtlaSil
  4. Bence erkekler i.in bu soruya verilecek tek cevap var: ince siyah çorap. Biz biraz ayı oluruz, kafamıza kafamıza çakmanız lazım. Seksapel de öyledir. Kadınlar kendi aralarında şıklık moda falan tartışsın. Erkeğe siyah ince çorap, jartiyer, tanga gösterdin mi tamamdır. Kırmızı elbise ile siyah çorap giyilir, siyah elbiseyle de siyah çorap giyilir, elbisesiz de siyah çorap giyilir. Hatta üstünde siyah jartiyer çorabından başka bir şey olmayan kadın en seksidir bence. Tamamen çıplak sadece bacaklarında ipeksi bir siyah dokunuş. Şeffaf bir tabaka ama biraz parlak, biraz kaygan. Hem herşeyi gösteren ama aynı zamanda koruyan...elbise ile de elbisesiz de siyahince çorap candır

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, bu fikrinizde yalnız değilsiniz. Ama takdir edersiniz ki kadınlar erkeklerin neyi en seksi bulduğundan başka sebeplerle de giyiniyorlar. Şık olmak, kendini iyi seksi ve güçlü hissetmek bunlardan bazıları. Ve ek çok kadın da inanın bana ne olursa olsun siyah ince külotlu çorap en seksidir fikrine katılmıyor.

    YanıtlaSil
  6. Bu sıcakta külotlu çorap mı giyilirmiş? Ama ille de kırmızı elbise ile külotlu çorap giyilecekse bence de rengi ten rengi olmalı. Kırmızının tonuna göre çok kaliteli bir krem rengi çorap da olabilir. Ama bence en iyi tercih kırmızı gibi çarpıucı bir renk ile çorap giymemektir

    YanıtlaSil
  7. Kırmızı elbise ile bence siyah külotlu çorap giyilmeli. Çok daha seksi oluyor.

    YanıtlaSil
  8. ten rengi çorap daha güzel

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...