Paylaşmak Güzeldir

6 Mart 2013 Çarşamba

Külotlu Çorap Bakımı


Modern kadının bütçesinde büyük bir delik açmaya aday çoraplarınızdan nasıl daha fazla verim alırsınız? Bu soruya bir çok kadının giymeyerek diye cevap vermek istediğine eminim. Ben bile içimde arada sırada durdurmadığım kokoşa rağmen lanet okumuyor değilim.

Bir yandan şık olmamızı bekliyorlar, bir yandan da iyi kaliteli bir çorabın çiftine sekiz on liradan aşağı kalmayan fiyatlar vermemizi istiyorlar. Çalışan kadının işi zor anacım. Zor ama Birkaç ufak tavsiyeye kulak verirseniz en azından külotlu çorabın bütçenize açtığı deliği biraz olsun küçültebilirsiniz.

İşte külotlu çorabınızın daha uzun dayanmasını sağlayacak püf noktaları

Çıkardıktan hemen sonra yıkayın: 

Külotlu çorabınızı gün sonunda çıkardıktan hemen sonra ılık su ve yumuşak bir sabunla yıkayın. Üst üste iki gün giymeyin. Pek fark etmesek de vücudumuz kumaşlar için yıpratıcı sıvılar salgılar. Ter özellikle ince kumaşlar için felaket bir düşmandır. Eh hemen hemen Hiçbir kumaşın külotlu çorabınız kadar ince dokunmadığını düşünürseniz...

Külotlu çorabınızı asarak kurutmayın: 

Yıkadıktan sonra külotlu çoraplar bir çamaşır ipi ya da teline asarak değil yatay bir şekilde serilerek kurutulmalıdırlar. Üzerinde taşıdığı suyun da ağırlığı ile asılan külotlu çorap esneyecek, şekli bozulacak ve dayanıklılığını da kaybedecektir.

Elde yıkayın: 

En iyi temizleme yöntemi külotlu çorapları elde ve yumuşak bir sabunla yıkamaktır. Eğer uğraşamam diyorsanız ve ille de makinede yıkayacaksanız diğer çamaşırların arasına atmayın. Bir yastık kılıfının içine yıkamak istediğiniz çorapları doldurun ve öyle yıkayın. Böylece makinenin içerisinde diğer çamaşırlara dolanmayacak ve esnemeyecekler.

Yeni çorapları nişasta ile yıkayın:

Garip geldi değil mi? Yeni bir çift çorabı giymeden önce biraz mısır nişastası içeren suya bastırmak çorabın ömrünü uzatacaktır. Nişasta çorabın dokusuna işleyecek ve kumaşı biraz sertleştirecektir. Bu farkına bile varmayacağınız etki kaçmaya ve yırtılmaya karşı ek bir koruma sağlar.

Bir beden büyük çorap alın: 

Aslında bu başlık biraz yanlış. Eğer iki beden arasındaysanız, ya da bir bedenin sınırındaysanız bir büyük beden almak daha uzun ömürlü çoraplarınız olmasını sağlayacak. Mesela ben çorap paketlerindeki çizelgeye göre hem bir hem de iki beden giyebiliyorum. Ama her zaman iki beden almaya dikkat ediyorum. Elbette eğer mesela beden çizelgesinde alt sınırdan iki bedene giriyorsanız tutup üç beden çorap almayın. Sarkmalarla başa çıkamazsınız sonra.

Suba kullanın: 

Eğer ayakkabınız yeteri kadar kapalı ise her zaman konçsuz çorap ya da suba ile beraber külotlu çorap kullanın. Ayakkabınızdan kaynaklanacak problemleri azaltmış olursunuz. Bir de unutmayın eğer ayakkabınız ayağınızı vuruyorsa çorabınızı da vuruyor demektir.

Süper inceden uzak durun: 

Aslında bunu yazmaya gerek bile yok ama ben yine de söylemeden geçmeyeceğim. Şıklıktan ödün vermediğiniz sürece giyebileceğiniz en kalın çorabı giymeye özen gösterin. Sonuçta çorap dokusu kalınlaştıkça dayanıklılığı da artar. Artık hemen her markanın opak olmayan 20 ve 40 denye çorapları var. Günlük kullanım için bu tip çorapları 8-15 denye arası kalınlıktaki süper incelere tercih edin. Öğle yemeğinden önce çorap değiştirme molası vermek zorunda kalmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...