Paylaşmak Güzeldir

26 Nisan 2015 Pazar

Siyah Elbise Çorap Kombinleri

Daha önceki bir yazıda siyah elbise ile ten rengi çorap giyilir buyumuştum. Bu fikrim hala değişmedi ancak o yazıda da dile getirdiğim gibi başka renklerde çorap giyecekseniz dikkatli olmalı ve olmanız gerekenden daha ciddi ya da çocuksu görünmemelisiniz. O yazıda çok fazla görsele yer vermemiş ve asıl aklımda olan noktayı iletmeye çalışmıştım. Bu yazıda ise siyah elbise ile çeştli çorap kombinlerine yer vereceğim. Aynı zamanda doğru siyah elbise ile hiç çorap giymemenin de en iyi seçeneklerden birisi olduğunu örnekler ile açıklamaya çalışacağım. İlk olarak çorapsız kombinlere bir göz atalım. 

Siyah elbise çorapsız çok şık durur - Eğer çok kısa değilse

Siyah elbiseniz ile hangi renk külotlu çorap giyeceğinize karar veremiyorsanız hç giymemeye ne dersiniz? Eğer elbiseniz çok kısa ya da çok derin yırtmaçlı değilse doğal ten renginiz ile siyahın kontrastını kullanmak iyi bir fiki olabilir.

Bırakın siyah elbise ve bacakalrınız baş başa kalsın. Siyah elbiseyi taşımanın en iyi yollarından birisi zaman zaman onu külotlu çorap ve iddialı aksesuarlar ile boğmadan serbest bırakmaktan geçer. Zaten siyah elbiseniz ile dikkat çekeceksizin. Bırakın o sizin için konuşsun







Mini Siyah Elbise ile Siyah Çorap Giyebilirsiniz

Oldukça kısa bir elbise giyecekseniz o zaman olabldiğince ince ve parlak olmayan bir çift siyah külotlu çorap şıklığınızı mükemmel şeklde tamamlayabilir. Böyle bir durumda ayakkabılarınızı da siyah seçmenizi önereceğiz. Böylece baştan ayağa siyah olacaksızın. Siyah elbise ile farklı renkte bir ayakkabı giyeceksenizi siyah çorap giymeniz doğru olmaz. Hele hele siyah elbise, farklı renkte ayakkabı ve opak çorap kombini başınıza büyük dertler açabilir.
Bu kadar kısa bir elbise giymek cesaret ister ama eğer giyerseniz en az bu incelikte bir siyah külotlu çorap giymeniz gerek. Aksi taktirde fazla ucuz bir görüntü sergilersiniz. Çorap kaltiesinin üst düzeyde ve bu resimde olduğu gibi mat olmasına dikkat ederseniz şıklığınız konusunda dert etmenize gerek kalmaz.

Bazı çorap markalarının kataloğunda yer alan off-black renkte çoraplar tam siyah olmayan renkleri ile siyah elbiselerin önüne geçmeden şıklığınızı tamamlamaya yardımcı olabilir.




Her markanın kataloğunda olmayan bir renk off-black. Siyaha çok yakın ama hafif kırık bir renk. Eğer off-black renkte çorap bulursanız durmadan hemen bir kaç çift sipariş edin. Siyah elbiseler ile elbisenin önüne geçmeden çok iyi bir uyum sergileyen bir renktir. Penti ve Daymod gibi yaygın pazarlama ağına sahip şirketlerin bu renk olayına bir el atmaları gerek bence. Aslında Penti fit 15 serisinde Kızıl Siyah diye bir renk sunuyor. Rengi aşağı yukarı şöyle


Bu rengi sadece fit serisinde satışa sunmaları çok kötü çünkü gerçekten şık olmak istediğiniz bir günde fit 15 serisi yeteri kadar kaltieli bir seçenek değil malesef. Şimdi eğer Premier 6 kızıl siyah rengi satışa sunsa beni çok mutlu ederdi ama bir yaklaşık sonuç olarak antrasit ile de idare edebiliriz sanırım 

Sonuçta siyah elbise ile çorap tercihinin püf noktası çorabın elisenin önüne geçmesini engellemek olmalı. Ten rengi mat çoraplar bu yüzden siyah ve kırmızı elbiseler  için iyi bir kombin seçeneği sunar. Eğer koyu renk bir çorap giyecekseniz olabildiğince ince ve mümkünse siyaha en yakın ama siyah olmayan renkelere yönelmek en iyisi. Amerikada off-black ismiyle satılan rengin tam karşılığı Penti ve Daymodda henüz daha yok. Bu renge en çok yaklaşan iki seçenek Penti'nin kızıl siyah ve antrasit renkleri. Antrasit premier 6 serisinde de var ve bu da gece kıyafelteri ve şıklığınızdan ödün vermek istemediğiniz günler için biçilmiş kaftan.

Siyah elbise ile ne renk çorap giymek gerektiği üstünde çok fazla durmadığımız ama siyah elbiseyi üzerimize geçirme zamanı geldiğinde de hemencecik savuşturamadığımız bir sorun. Aslında bunun bir sorun olmasına bile gerek yok. Çorap çekmecenize bir kaç çift Antrasit ve Mat Ten rengi çorap ekleyin. Siyah çoraplarınızın da fazla parlak olmamasına dikkat edin. İşte size her türlü davete, iş toplantısına, dışarıda geçireceğiniz romantik bir geceye uygun çorap seçenekleri. Kafanız da rahat etsin bacaklarınız da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...