Paylaşmak Güzeldir

22 Nisan 2015 Çarşamba

Penti Mat 20 Külotlu Çorap

Mat ama kaliteli çorap bulmak gerçekten zor. Aslında zor değil de istediğin rengi bulmak zor, bedenizbulmak zor. Yani zordu...Penti bu ihtiyacın gerçek bir ihtiyaç olduğunu, bir kaç kendini bilmez blogger dışında da kaliteli ama mat çorap isteyen kadın olduğuna inandı. Önce ipeksi matlıkta diyerek pazarladığı premier serisini piyasaya sürdü (tekrar inceleyeceğiz). Premier 6, Premier 20 ve Premier 40 isimlerinden de anlaşılacağı üzere biraz daha üst sınıfa hitap eden nispeten pahalı çoraplar. Çoraplar insanda sadece özel günlerde kullanılacak, ya da önemli iş toplantılarında riske edilecek bir aksesuar havası veriyordu.

Doğruya doğru, Premier serisi gerçekten de çok kaltieli bir çorap. Ancak günlük kullanım için biraz fazla lüks ve pahalı. Onun için günlük kullanıma daha uygun, daha hesaplı bir model yarattılar. Penti Mat 20. Şimdi burada çorap tanıtırken çok fazla marka reklamı yapar gibi olmak istemiyorum ama arada sırada markanın sözcüsü gibi oluyorum ister istemez. Daymod çoraplarını tanıtırken de aynı şeyi hissederdim arada sırada. Neyse, Penti Mat 20 iki özelliği ile çorap çekmecenizde önemli bir boşluğu dolduracak.

1 - 20 denye kalınlığı ile orta kalınlıkta bir çorap Penti Mat 20. Hem çok ince olmayan, dayanıklı bir külotlu çorap istiyor ama aynı zamanda mat olmasından vazgeçemiyorsanız o zaman ya premier 20 alacaksınız ya da Penti Mat 20 Külotlu Çorap. Şu anda çok fazla renk seçeneği yok. Sahra, Ten, Bronz, ve Siyah renklerde satışa sunuluyor.

Mat 20 Külotlu Çorap
57 TEN
Mat 20 Külotlu Çorap
38 BRONZ
Mat 20 Külotlu Çorap
51 SAHRA
Mat 20 Külotlu Çorap
500 SİYAH


Bunun sebebi Penti'nin Mat 20 serisini bir iş ve okul çorabı olarak tasarlamış olması. Liselerde giderek ten rengi külotlu çorabın üzerine dizaltı çorap giyme modası yerleiyor. Üniforma zorunluluğunun kalkmasının ardından pek çok lise sıkıcı üniforma ile tam serbstlik arasında bir yerde duran bir çözüm yaratmış durumda. Liseli kızların büyük kısmı okul etekleriyle birlikte ten rengi ya da siyah külotlu çorap giyiyor ve bunu kalın dizaltı çorapları ile tamamlıyor. Bu da okul için külotlu çorap pazarına yeni bir olanak açmış oluyor. Ucuz çoraplar hem rahat değiller hem de giderek görünüşüne önem veren genç kızlar çok düşük lycra oranlı, ucuz görünümlü külotlu çorap giymek istemiyor. Ancak daha yüksek lycra oranlı parlak çoraplar ise okul günü için pek de uygun olmuyor haliyle. O zaman geriye kliteli, çok ince olmayan, ama mat görünümlü bir çorap. Eh haftada beş gün Premier 20 ya da Calzedonia giymek biraz fazla lüks kaçacağı için ara bir çözüm gerek ve Penti de mat 20 serisi ile bu boşluğu dldurmak peşinde.


Bu strateji sonucu daha fazla renk önermek yerine mat 20'yi lise öğrencilerinin en çok tercih edeceği renklerde satışa sundular. Ancak bu mat şıklık arayan biz profesyonel kadınlar için de yeteri kadar iyi bir haber. Ne de olsa bizim iş kıyafetlerimiz ile en fazla giydiğimiz çorap renkleri de siyah ve ten tonları.

2 - Penti Mat 20'yi cazip kılan bir diğer özellik ise sitede 5.50 TL olarak duyurulan fiyatı. Bu günlük kullanım için biraz fazla gelebilir ama 20 denye doku ve yüksek lycra oranı ile  oldukça dayanıklı olan Mat 20 kesinlikle uzun vadede Super 15 ve Fit 15 maliyetinden daha hesaplı bir seçenek olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...