Paylaşmak Güzeldir

22 Ağustos 2013 Perşembe

Beyaz elbise ile ne renk külotlu çorap?

Aslında bu sorunun cevabı çok basit: Mümkünse beyaz elbiseniz ile çorap giymeyin. Ancak siz de çorap giymeden tam anlamıyla giyinmediğini hissedenlerdenseniz o zaman bir kaç ufak tavsiyede bulunabilirim.

Beyaz elbise beyaz külotlu çorap birbirine uymaz


Beyazlara bürününce şirinlik abidesi olacağınızı düşünebilirsiniz ama ya hemşire izlenimi yaratırsınız ya da arzu ettiğiniz kadar zarif görünmezsiniz. Tek renk giyinmek her zaman zor bir tercihtir ama baştan ayağı bembeyaz olmak daha da zor bir durum yaratır. İlk olarak beyaz elbise beyaz çorap giydikten sonra beyaz külotlu çorabın altına ne renk ayakkabı giyeceğiniz sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. İkinci olarak, beyaz çorap aslında yetişkin bir kadının bacaklarına asla iltifat etmez. Elbiseniz ya da eteğiniz ne renk olursa olsun şık ve sofistike bir görünüm için mutlaka süper ince beyaz çorap bulmanız gerek. Opak beyaz çorap ile bir bakıma neşeli ve genç bir görünüm elde edebiliriz ama asla beyaz etek ya da elbise ile değil. Ve inanın bana süper ince beyaz çorap da o kadar rahat bulunan bir ürün değil. Belki şık bir beyaz file çorap sizi kurtarabilir ama bir fanteziden fırlamış gibi görünme riskini almanız gerek


Kemik ya da Fildişi  ya da Krem Rengi Çorap Giyin


Eğer fazla renk cümbüşü yaratmak istemiyorsanız ama beyaz çorap konusunda da tavsiyeme uyacaksanız o zaman 11 Numara Off White ya da Ivory yani Fildişi Rengi ya da kimi zaman Krem rengi de denen renkten satın alın. Hemen her markanın krem rengi ince külotlu çorabı var. Bu renkler hem beyaz elbisenin beyazını ön plana çıkartırlar hem de sizin hepten hemşire gibi görünmenizi engeller. Ancak beyazdaki tavsiyemi düşünerek bunu ilk tercih olarak düşünmeyin.

Ten Rengi Kurtarıcınızdır


Artık birden çok ten rengi çorap var. Eskiden sadece 38 Bronz ve 57 Ten ile yetinirdik ama artık 58 kızıl ten, 51 ve 52 numara naturel ve sahara gibi renkler ile her ten rengine ve her bronzluk durumuna uygun bir çorap mevcut. Ten renginiz ne olursa olsun beyaz elbise ile olabildiğince az göze çarpan bir ten rengi seçin. Benim tercihim böyle durumlarda her zaman sahra rengi oluyor. Her ne kadar hepimiz arada sırada Penti'den şikayet etsek de Penti Yok Gibi'nin 51 ya da 52 numarasını bulursanız beyaz elbisenize hiç sorun yaşamadan beyaz elbisenize uydurabilirsiniz. Buraya aldığım fotoğraf aslında çok da güzel değil ama yine de beyaz elbise (ne kadar kısa ve biraz da kaltakça dursa da) ve ten rengi çorap ikilisinin iyi olacağını göstermeye yarar.

Çılgın renklere yönelin


Bu elbette beyaz elbisenizi nasıl bir ortamda giyeceğinize bağlı olarak geçerli. Eğer çok resmi ya da elit bir toplantıya ya da yemeğe gidiyorsanız o zaman sarı neon çoraplarınızla fazla iyi bir izlenim bırakmayabilirsiniz ama eğer daha hafif ve eğlenceli olma imkanınız varsa beyaz elbisenizi parlak renkli külotlu çoraplar ile neşelendirebilirsiniz. Bir yandan genç ve dinamik görüntünüzü korursunuz ama aynı zamanda sıradan ya da çok beklendik bir tercih de yapmamış olursunuz. Bir başka olasılık da beyaz elbisenizi renkli file çoraplar ile birleştirmek (bir türlü kombinlemek lafını kullanmayı öğrenemedim. Çok özenti geliyor nedense). Elbette file çorap her zaman risktir ve aynı zamanda cesaret ister ama uygun bir renk ve stil tercihi ile çok şık ve cüretkar bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Kışın beyaz çorap olur mu?


Elbise ile beyaz külotlu çorabı sadece tek bir şart altında kabul edebilirim o da kışın triko ve dökümlü bir elbise ile giyeceğiniz kalın desenli beyaz çorap. Bir kayak merkezinde şömine sefası yaparmış gibi bir hava yaratmak için kalın örgülü bir elbise ve desenli beyaz çorap iyi bir tercih olabilir.

Uzun lafın kısası eğer beyaz bir elbise ile çorap giyecekseniz hemen hemen her rengi bir şekilde uydurabilirsiniz. Ama beyaz çorap için mevsim el vermeli. Bir de neredeyse yazmayı unutuyordum ama galiba söylemeye bile gerek olmadığını düşündüm. Ne yaparsanız yapın beyaz elbise ile ince siyah çorap giymeyin. Birbirine bu kadar az uyacak başka bir elbise çorap ikilisi düşünmek bile zor gerçekten. Ucuz ve şıklıktan uzak görünür ve tüm ilgiyi bacaklarınızda toplarsınız. Bu Türk kadını için genelde iyi bir şey değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...