Paylaşmak Güzeldir

26 Eylül 2013 Perşembe

Günün Çorabı - Platino Clean Cut 15

Geçen kış keşfettiğim Platino markasından bahsetmeye devam edeceğim. Bu günkü Platino çorabımız Platino Cleancut 15. Bu markayı keşfettiğimden beri bir yerlerden getirtmeye uğraşıp duruyorum. Biraz da pahalı oldukları için ha deyince alamıyor insan ama eğer bir kere giyerseniz gerçekten verdiğiniz paraya değeceğini göreceksiniz. Bu günün çorabı olan Clean Cut 15'in Türkiye piyasasındaki en yakın muadili, aynı seviyede olmasa da, Penti premier 20. Ancak eğer aynı fiyatta olsalardı, hatta Plation sadece biraz daha pahalı olsaydı bir daha Penti'nin yüzüne bakmaz sadece Platino külotlu çorap alıp giyerdim. Ancak hem Türkiye'de diwtribütorlüğü yok hem de çorap gerçekten pahalı sayılır.

Platino markasının patenti kendine ait olan bir dokuma tekniği var. Bu sayede çorapın bel lastiğini tamamen ortadan kaldırmayı başarmışlar. Çorabı giydiğinizde teninizle bir olduğunu ve transparan kumaşın tam anlamıyla vucudunuzun bir parçası gibi hareket ettiğini hissediyorsunuz. Normade külotlu çorapların en rahatsı edci yanalrından birisi bel lastiklerinin sıkması ve kıvrılıp toplanmasıdır. Belimi sıkmasın diye bir büyük beden alırsanız bu sefer de çoraplarınız belinizden bacaklarınıza doğru düşüşe geçer. Külotlu çorabınızın ağ bölgesinin dizlerinize ulaşmaya çabalamsı pek de iyi bir his değildir. Ancak böyle bir sorun platino ile asla başınıza gelmiyor. 

Bu kadar kaliteli bir çorap elbette biraz pahalı. Internet sitelerinde 11-14 doalr arasında bir fiyata satılıyor ve Türkiye'ye posta masrafını da ekleyince gerçekten pahalı bir çorap almış oluyorsunuz. Ancak özel geceler ve davetler için bir kaç çift bulundurmak için paraya kıyabilirsiniz. 

Normalde parlak çoraplar hem sizi daha yaşlı gösterir hem de görünüşünüzü ucuzlaştırır ancak Platino külotlu çoraplarının parlaklık dozu o derece iyi ayarlanmış ki ten renginize uygun bir renkte Platino külotlu çorap giydiğinizde bacaklarınız parlak çorap varmış gibi değil de yeni kremlenmiş gibi görünüyor. Böylece külotlu çorap hem sizi şık gösteriyor hem de bacaklarınızın daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesine yol açıyor.

Bu külotlu çorap aynı zamanda çok çeşitli renklerde üretilip satılıyor. Bazı internet sitelerinde sadece siyah ve ten rengi stokta tutulmasına rağmen 15 ayrı renk seçeneği var ve eğer doğru satıcıyı bulabilirseniz bu kadar kaliteili çoraplarda genelde rastlamadığımız bir renk yelpazesi ile karşılaşıyorsunuz. Ben siparişimi şuıradan vermiştim. Mesela Penti Premier serisi kaliteli çoraplardan oluşsa da sınırlı bir renk paletiyle geliyor. Oysa Platino kalite bakımından Penti'nin çok üstünde olmasına rağmen hemen her zevke uygun bir renk seçeneği var. Benim şu ana kadar gördüğüm en yüksek Lycra oranına sahip çorap. Platino 15 Cleancut tam yüzde 35 lycra oranı ile inanılmaz derecede ipeksi ve kaygan bir dokuya sahip. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...