Paylaşmak Güzeldir

23 Mayıs 2014 Cuma

Külotlu çoraplı bacaklar ve merak ettiklerim



Yaz geldi gelecek ve havalar ısınıyor. Yavaş yavaş külotlu çorap fetişistlerinin korkuyla beklediği aylar geliyor. Hele hele sıcak ikilmlerde, mesela Antalya, İzmir gibi şehirlerde yaşayanlar için kadınların her fırsatta bacaklarını saran naylon parçalarından kurtulmaya çalıştığı günler kapıda. Bazılarımız işleri gereği tamamen asla kurtulamayacağız ama ben bile külotlu çoraptan kaçabildiğim kadar kaçacağım buından böyle. Üzgünüm çorap fetişi olanlar ama yaz aylarının nasıl olduğunu biliyorsunuz.

Bu arada yazın çorap giymek zorunda olanlar, ya da çorap giymeden rahat edemeyenler için yaz çorabı tavsiyelerimiz ve değerlendirmelerimiz olacak. Yaz geldi diye külotlu çorap konusunu hepten bir kenara atacak değilim.

Bu gün hem bir kaç çorap ve moda tavsiyesi yazmaya çalışacağım hem de araştırma yaparken denk geldiğim ancak bir şekilde marka ve modelini çıkartamadığım külotlu çorap hakkında blogu takip edenlerin yardımını dileneceğim.

Ince desenli siyah külotlu çorap

Bu resimi facebook'da çorap fan sayflarını gezerken gördüm (bir ara Facebook'da aktif külotlu çorap temalı sayfaların da incelemesini yapacağım ama zaman ve enerji bulmam lazım bunun için). Bir ürün tanıtımı, katalog çekimi ya da softcore erotik çorap fetişi web sitelerinden birinden alınmış gibi duruyor. Bu külotlu çorap fotoğrafının amatör çekim olduğuna inanmak zor biraz. Ancak dikkatimi çeken çorabın deseni. Bana Türkiye'de desenli çorap satan markaların hiçbirinde bu model ya da çok benzeri bir çorap yok gibi geliyor. Yani Penti'nin falan benzer çorapları var ama bu çorabın deseni gerçekten ince. Ancak bu çorabı gerçekten çok beğendim ve markasını ve modelini bir öğrensem hemen alacağım. Böyle deseni abartısız ve kalın olmayan çorapları seviyorum. Üstelik bahar aylarında işe giderken de rahatlıkla giyilebilir gibi geliyor.

Jartiyer Desenli Siyah Külotlu Çorap

Jartiyer desenli çoraplar insanı vezir de eder rezil de. Ya da şöyle söyleyelim bu özel desenli çoraplar ile seksapelinize seksapel, cazibenize cazibe katabileceğiniz gibi yanlış bir tercihle bir moda faciasına dönüşebilirsiniz. Pek çok markanın jartiyer desenli külotlu çoraplar üretmeye başladığı şu yıllarda hem doğru çorabı bulmak hem de onu doğru giymek bir marifet. Bu fotoğrafı jartiyer desenli külotlu çorap nasıl giyilmez'e bir örnek olsun diye aldım. Eleştirmeye nereden başlasam bilemedim. İlk olarak böyle desenli bir çorabı bilek ve bacak kısmı bol deri bir bot ile giymek tam bir facia. Ya en azından hafif topuklu bir ayakkabı olmalı ya da bacağı iyi saran bir çizme. Elbette hanım kızımız kot şort, deri bot ve jartiyer desenli külotlu çorap ile eklektik ve grunge bir stil yaratmaya çalışmış olabilir. Ama zaten amacı bu idiyse söyleyecek fazla bir şey yok. Biz yine de onu kendimize bir ders olarak alalım. Çorap seçimi de hatalı bence. Tek başına ve uzaktan bakınca belki fena bir tercih gibi durmuyor ama alt kısmı ile üst kısmı arasında çok fazla desen farkı var. Jartiyer deseninin altında kalan kısım kalın boyuna çizgiler ile ortama hakim olmuş. Bir de jartiyer deseni dizin hemen üstünde başlıyor. Bu da bacağı neredeyse ortadan ikiye bölmüş. Belki de resimdeki kız çorabı bir beden küçük almış da olabilir. Çorabın kumaş kalitesi uzaktan oldukça iyi görünüyor ama desen olarak daha şık ve zarif seçenekler varken bu bence iyi bir tercih değil. Kaldı ki jartiyer varmış gibi gözükmesi gereken desen aceleye getirilmiş ve kabaca tasarlanmış. Öyle ki jartiyerden çok çekiç ya da piston gibi aletlere benzemiş. Neyse yeteri kadar yerin dibine soktum bu resimdeki insanı. Burada dursam iyi olacak.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...