Paylaşmak Güzeldir

13 Mayıs 2015 Çarşamba

Kırmızı Elbise Nasıl Giyilir -1?

Bu cevabı vermesi o kadar da kolay bir soru değil aslında. Kırmızı elbise göz alıcı olmak için çok bariz bir seçenek olsa da hatasız bir kombin her zaman elde etmesi o kadar da basit bir hedef değil. Çoğumuz kırmızı elbiseyi seksapel ve göz alıcı olmak ile ilişkilendiririz ve kırmızının cazibesinin bizi göz alıcı kılmaya yeteceğine inanırız. Oysa kırmızı çok ön plana çıkan bir renk olduğu için yapılan en küçük tercih hatası bile önemli sonuçlar doğurabilir. Bu yazıda kırmızı elbisenizi doğru giymeniz için bir kaç ufak tavsiyede bulunacağım ancak bu kırmızı elbise hakkında yazdığım son şey olmayacak elbette. Haydi başlayalım.

Ten rengi ayakkabı ile dikkati elbisede tutun

TAYLOR SWIFT VE KIRMIZI ELBİSESİ
Taylor Swift'in bu red carpet elbisesi doğru ayakkabı tercihine güzel bir örnek. Böyle uzun bir kırmızı elbise ile en doğru ayakkabı tercihi fazla göze batmayan, şık ama sade bir ayakkabıdır. Ten rengi ince bantlı açık sandalettosu ile Taylor Swift yıldız parçanın elbisesi olduğunu vurgulamış.

Diz üstünde ya da uzun olmalı


Kırmızı elbise için iki uzunluk seçeneğiniz var. Ya yırtmaçlı ve uzun bir model seçmelisiniz ya da diz üstünde ama çok mini olmayan bir elbise. Diz altındaki elbiseler özellikle armut vücut tipine sahip kadınların en istemedikleri bölgelere dikkati çekecektir. Ancak çok kısa bir elbise de kırmızının seksapeli ile birleşince sizi gereğinden fazla flörtöz (daha ağır bir kelime kullanmak istemedim burada) gösterecektir. Her halükarda en güvenli tercih diz üstünde biten ve nispeten vücuda oturan bir model olmalı. Bdeninizi çoksaran adeta bir eldiven gibi sarıp sarmalayan tasarımlardan ise uzak durmakta fayda var. Kırmızı giydiğinizde her detay seksapeli ve cazibeyi çağrıştırcak. Renk zaten sizi vitrine çıkartırken bir de tasarım ile seks kraliçesi gibi görünmeye gerek yok.

 Makyajı Abartmayın - Ya maskara ya ruj

Megan Fox ve cesur ruj tercihi
 Kırmızı zaten tüm dikkati üstünüze çekeceği için makyajı abartmaya gerek yok. Hoş, makyajı hiç bir zaman abartmaya gerek yok ama eğer kırmızı giyiyorsanız özellikle dikkat etmeniz gereken bir konu. Elbette kırmızı elbiseyi sıfır makyajla eşleştirmek de olmaz. Sadelik dediysek o kadar da demedik. Yüzünüzün elbisenizle rekabet etmesini istemiyorsunuz ama aynı zamanda çok geri planda da kalmasına izin veremezsiniz. O zaman ne yapacaksınız? Ya iddialı bir ruj ile dudaklarınıza önem verecek ya da pastel hatta doğal dudak renginize yakın bir ruj ile daha kuvvetli bir göz makyajı yapacaksınız. Kısacası ya göz ya dudak, ikisi birden değil. Kırmızı elbise ile makyajı abartmak çok kolaydır ve eğer bu affedilmez hatayı yaparsanız davetin pretty woman'ı gibi gözükmeniz işten bile değil

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...