Paylaşmak Güzeldir

12 Mayıs 2015 Salı

Beyaz Stiletto 2015 Yazının Gözdesi Oacak

Heels.com Beyaz seçeneklerinden bir demet

Beyaz topukluları giymek zordur. Nasıl bir kombinle şık olacağınızı sıkı sıkı düşünmeniz gerekir. Beyaz stiletto hem dikkat çeker hem de ona uygun bir elbise ya da pntalon bulma her zaman o kadar da olay değildir. Kısacası beyaz stiletto kolay bir seçim değildir. Bu yüzden olsa gerek bir iki sene öncesine kadar beyaz topuklu ayakkabı adeta bir moda olmazı haline gelmişti. İki üç yazdır ise  beyaz stilettonun geri dönüşünü yaşıyoruz. 2015 yazı büyük ihtimalle beyaz stiletto kombinlerinin tavan yaptığı sezon olacak.

Her şey 2012 ilkbahar yaz szonunda başladı. Alexandra Schulman, British Vogue dergisinin editörü ekim 2013'de aşağıdaki fotoğrafını yayınladı. Vogue gibi bir derginin editörünün hem de kendi giydiği bir ayakkabıyı yayınlaması o sezon neyin moda olacağını düşündüğü hakkında çok önemli bir ipucudur. Gerçekten de öyle oldu ve 2012 sezonundan bu yana beyaz stilettolar, dolgu topuklar, topuklu beyaz çizmeler, hatta dolgu topuklu mantar tabanlı beyaz yüksek topuklar tekrar IN olmaya başladı.
Vogue Britain Editörü Alexandra Schulmann beyaz topukluyu tekrar moda gündemine taşırken :)

Aslına bakarsanız beyaz stilttonun dönüşü oldukça sağlıklı oldu diyebiliriz. Bir çılgınlık ve onu takip eden unutulma rutininden uzak, düzenli bir şekilde varlığını tekrar hissettirmeye başladı. Zaten temel renklerin kalıcı olarak OUT olması o kadar da kolay değil. Eninde sonunda geri dönecekti ve döndü. Bölece tüm 90'ları moda paryası olarak geçiren beyaz yüksek ökçe kendini tekrar göstermeye başladı. Ben de bu yazıda ayaklarına güvenen kadınlar için bir kaç beyaz stiletto önerisinde bulunmak istedim. Buyrun beğenin bakalım:
River Island imzalı bu stiletto  pedikürüne güvenen kadınlar için.
Yukarıdaki resim River Island'ın 2015 yaz koleksiyonundan bir parça. 12 cmlik topuk çok yüksek değil ve ince bantlar ile çok narin ve sofistike bir görüntüsü var. Ancak her kadının ayağına olacak bir ayakkabı değil. Kusursuz bir pedikürden aşağısı kurtarmaz. Hemen hemen tüm yazlık gece elbiseleri ile uyum sağlayabilecek bir ayakkabı. Neredeyse ayağınızda kaybolacak kadar ince bantları sayesinde beyazı göze batmayacak. Problem, o kadar yok gibi duruyor ki yüksek paçalı kotlara şıklık katmak için kullanmanız biraz zor. Şurada 20 İngiliz Pound'u (85 TL) gibi ucuz bir fiyata bulabilirsiniz. Neredeyse posta masraflarını bile hesaba katınca ucuz kalıyor. Bu şıklığı daha ucuza bulmak zor.


Bu da Next'in Leather Collection'dan Leather T-bar Sandal
Stiletto değil, evet. Ancak hepimiz de gün boyu kalem kalınlığında topuklar üzerinde duramayız. Muhafazakar sadeliğin ve şıklığın bir arada olabileceğini kanıtlamak istercesine tasarlanmış bir ayakkabı T-bar Sandals. Next'in yaz 2015 koleksiyonunda 10 cm topuktan vazgeçmeyen ancak yerçekimiyle de sonsuz bir kavgaya tutuşmak istemeyen kadınlar için tasarlanmış. Çok ahım şahım bir özelliği yok gibi dursa da bu topuklu hem beyazın asaletini ayaklarınıza getirecek hem de konforunuzdan fazla feragat etmenize gerek kalmayacak.

Elbette beyaz stilettonuzu nasıl kombinleyeceğinizi soracaksınız değil mi? Ben değil miyim ki daha az önce bunun çok da kolay olmadığını söyledim? Ben değil miyim ki beyaz topuklunun zor bir tercih olduğundan dem vurdum? O halde bir iki işinizi kolaylaştıracak tavsiye de vermem gerek. Buyurun.

Pastel Açık Renkler ve Stiletto


Beyaz stilettonuzu çok da göze sokmadan giymenin yollarından birisi çok aşırı kontrastlar yaratmamaktır. Özelikle Armut Vücut Tipine sahipseniz renk kontrastı koyu renk aşağıda açık renk yukarıda olmak üzere yapılmalı. Aslına bakarsanız beyaz topukluyu koyu ve parlak renklerle tercih etmek çoğu zaman iyi bir fikir değildir. Pastel renklerde, aşırı kısa olmayan etek ve elbiseler ile rahatlıkla beyaz stilettoları kombinleyebilirsiniz.

Deri Dar Paça Pantlonlar ve Beyaz Stiletto

Moda bloggerları bir süredir gerek pantolon gerek mini etkeler ile beyaz topukluları pompalıyor. Beyaz stilettonun pantolon ile iyi gitmsinin tek yolu bence dar paçaı tercihen deri pantolon ile kullanmak. Evet, oldukça iddialı bir tercih olur ama kotlar ve kumş pantolonlar ile beyaz stiletto şıklıktan ziyade sabah aceleyle evden ıakrken ele glen ilk ayakkabıyı giymiş gibi bir his uyandırır. Siyah deri pantlonun altında sivri burunlu stiletto ise dikkat çekmekle kalmaz aynı zamanda cesur bir tercih olduğu için takdir de toplar.

Umarım beyaz topuklu ayakkabının son üç senedeki yükselişine siz de yetişrisiniz. Bir zamaların moda paryası beyaz stiletto tekrar kabul görüyor ve bu da kaygısızca kullanabileceğimiz bir ürün demek. Eğer kendinize yakıştırabilirseniz son yılların taşlı simli stilettolarından sonra taze bir nefes gibi ortaya çıakrsınız bu yaz. Benden söylemesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...