Paylaşmak Güzeldir

18 Nisan 2015 Cumartesi

İş Kadını İçin Çorap Önerileri - 1

Profesyonel kadının kabusu her gün şık olmaya dikkat ederken sürekli aynı kıyafetleri giymemeyi becermektir. Tam kendine yakışan bir kombini buldun mu bunun gibi en az altı yedi şık kombine daha ihtiyacın olduğunu hatırlar ve yıkılırsın. Kolay iş değil haftanın her günü farklı ama eşit cazibede kıyafetler ile güne başlamak. Çorap seçimi profesyonel kadının şıklık macerasında çoğu zaman önemi azımsanan bir yer tutar. Pek çok çalışan kadın doğru elbiseyi ya da takımı giydiğine inandığında bu uzun uğraşın yorgunluğu ile çorap seçimini aceleye getirir. Oysa doğru külotlu çorap şıklığınızın vazgeçilmez bir parçasıdır. İşte doğru kararı vermenize yardımcı olacak tavsiyeler serisine başlıyoruz. Bu yazıda ten rengi çorapta ton tercihinin önemi üzerinde duracağız.

Ten renginize en uygun çorabı seçin: Çok basit bir tavsiye gibi görünen bu öneri aslında şık bir iş takımı ile rüküş bir özentilik arasındaki ince çizgiyi çizer. Eğer bundan bir kaç sene önce yazıyor olsaydım bu sadece ten ve bronz ten arasında tercih yapmak demekti ve çok daha kolaydı. Oysa şimdi önümüzde pek çok ten tonu seçeneği var. Misal Penti'nin en fazla satan serisi Fit 15. Ten tonlarına denk gelen renkleri açıktan koyuya şöyle: 

51 Sahra
52 Kaşmir
54 Naturel
129 Soğan Kabuğu
57 Ten
57Y Ten
58 Kızıl Ten
38 Bronz
86 Vizon

Tam 9 ayrı tonda ten rengine uygun seçenek. Daymod ve Italiana da bu kadar olmasa da zengin ten tonu seçenekleri sunmaya başladılar. Daha seçkin koleksiyonlarında Penti daha az renk seçeneği sunuyor ama örneğin Premier 20 ten, bronz ten, sahra, kaşmir ve vizon renk seçenekleri sunuyor. Yok gibi serisinde ise bronz, ten, sahra, ve kaşmir renkleri var.

Fit 15 Külotlu Çorap
57 TEN
Fit 15 Külotlu Çorap
38 BRONZ
Fit 15 Külotlu Çorap
51 SAHRA
Fit 15 Külotlu Çorap
21 VANİLYA
Fit 15 Külotlu Çorap
52 KAŞMİR
Fit 15 Külotlu Çorap
54 NATUREL
Fit 15 Külotlu Çorap
86 VİZON
Fit 15 Külotlu Çorap
129 SOĞAN KABUĞU


Fit 15 serisinde ayrıca Kakao, Kestane, Grafit gibi ten rengine yakın ama ilginçlik katabilecek renkler de mevcut.Uzun lafın kısası doğru tonda ten rengi çorap bulmak artık eskisi kadar zor değil. Bu çeşitlilikten faydalanın. 

Peki nasıl bir tercih yapmalıyım? İşte bir kaç ip ucu:

  • Her zaman ten renginize en yakın çorabı tercih edin. 
  • Asla ten renginizden daha koyu ten rengi çorabı tercih etmeyin
  • Bacaklarınızı daha pürüzsüz göstermek için bir ton açık ten rengi külotlu çorap (çok parlak olmamak kaydıyla) tercih edin.
  • Mümkün olduğunca mat tasarımları almaya çalışın. Özellikle koyu tonlarda parlak çorap hem çok ön plana çıkacak hem de ucuz bir görüntü verecektir.
Bu renklerin nasıl farklı olduğuna biraz da yakından bakalım. Mesela aşağıdaki renk klasik ten rengi. Tanıdık 57 Numara Ten rengi çorap.



Bu da 51 Numara Sahra. Sahra çölünün kum renginden esinlenerek isimlendirilmiş. Aynı zamanda insana yazı çağrıştırıyor.


Sahra rengini biraz daha açık renk bir tona inmek istediğiniz zaman tecih ediniz. Aslında benim genel tavsiyem doğal ten renginizin bir ton açığını tercih etmek yönünde. Böylece daha etkili bir ışık oyunu yaratıp bacaklarınızın daha pürüzsüz ve sağlıklı gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki renk kataloğa yeni giren renklerden birisi olan 129 Soğan Kabuğu



Bu da yine tanıdık 38 BRONZ




İki çorap arasındaki ufak fark ten renginize göre doğal bir bronzluk ile yapay bir rüküşlük arasındaki farkı belirleyebilir.

Çorap çekmecenizde otomatik olarak stokladığınız ten rengi çorapları çeşitlendirmenin vakti geldi de geçiyor bile. Kıyafetinizin ve ten renginizin tonuna göre çorap tercihi yapmak hem her gün aynı şıklıkta olmanıza yardım edecek hem de kendinizi daha seksi hissetmenizi sağlayacak. sağlıklı ve düzgün görünen bacaklar kadınların şıklığının ve seksapelinin en önemli parçalarından birisidir. Ve bunu doğru külotlu çorap tercihi ile desteklemek elinizde.

Şık ve kendine güvenli günler...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...