Paylaşmak Güzeldir

23 Mayıs 2014 Cuma

Yazın külotlu çorap giymek - Nostalji Haber

Daha önce yazın külotlu çorap giyilir mi adında bir yazı yazmıştım. Orada son senelerde artan seçeneklerden ve biraz da çok aklımıza gelmeyecek radikal tercihlerden bahsetmiştim. İnternette blog için malzeme ararken karşıma çıkan bu haber ise beni çorap konusunda nereden nereye geldiğimiz konusunda çok aydınlattı. Sadece laf olsun diye yazılmış, yaz için özel üretim olmayan ince çorapları haber olarak yazmaktan hangi markanın bahar ve yaz koleksiyonlarına kattığı çoraplardan bahsedeceğimizi bilemeyeceğimiz noktaya geldik. Hey gidi günler.



Blog yazarken başka sitelerden içerik aşırmak kadar kızdığım bir sahtekarlık yok ama bu seferlik bir istisna yapacağım. Milliyet gazetesinde kimbilir kaç sene önce çıkmış (tarih yok yazıda) bu yazıyı olduğu gibi buraya kopyaladım. Ya da ekran görüntüsünü alıp buraya resim olarak yapıştırdım diyelim. Milliyetin haber başlığı "yazın da çorap giyilir" haberi yayına hazırlayan kişi Penti, Re-Life, Berk Çorap ve Aristoc'un yaz mevsiminde de giyilebilecek çorap modellerinden bahsediyor. Ancak yazının hiç bir yerinde özellikle sıcak mevsimler için tasarlanmış ürünlerden bahsedilmiyor. Çünkü o yıllarda henüz daha bu tip çoraplar yaz çorabı kategorisinde pazarlanmıyordu.  


Yazının ne kadar eskiden kaldığına dair en güzel kanıt fiyat bilgileri. Dikkatinizi çekecektir ki fiyatlar liradan altı sıfır atılmadan önceki milyonlu halleriyle verilmiş. Evet, bugün bile günlük hayatta milyon milyar kullanıyoruz ama gazeteler altı sıfır atıldığından bu yana Türk Lriası'nın yeni değerleri ile haber yapıyorlar. Yani neresinden baksanız 2004-2005 yılından kalma bir haber bu. Büyük ihtimalle de çok daha eskiden kalma. Konuyla alakasız olacak ama bu habere rastlamış olmak Google'a bir kez daha saygı duymama sebep oldu. Gerçekten de eğer bir şey internette var ise ne kadar kıyıda köşede kalsa ve ne kadar iyi saklanırsa saklansın google'dan kaçmak neredeyse imkansız gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...