Paylaşmak Güzeldir

4 Haziran 2014 Çarşamba

Mükemmel siyah külotlu çorap bu mudur?



Mükemmel çorabı arayışımız sürüyor. Aslında bunun için bir kaç aday var. Mesela Wolford Neon 40, ya da Platino Clean Cut 15 gerçekten de kusursuz çoraplar. Wolford Satin Touch da fena bir tercih değil. Ancak her zaman hissettiğim bir şey var ki ne kadar kaliteli  bir çorap alırsam alayım daha iyisi her zaman mümkündür. O yüzden mükemmel külotlu çorabı arayışım devam ediyor. Acaba sonunda bulabilecek miyim? Internet alışverişi yaygınlaştıkça ve özellikle İtalyan ve Alman markalarının mükemmel çoraplarını tanıdıkça bu arayış hem daha zevkli ama aynı zamanda daha da zor bir hale geliyor.
Orublu, Wolford, Platino, Nicole ve daha niceleri insanın aklını başından alacak çorapları piyasaya sürüyor, tamamen dikişsiz lazer kesimli çoraplar, nefes alan bacağı serin tutan külotlu çoraplar, külot kısmı dantelli, çorabın altına külot giymeyi gereksiz hale getiren çoraplar, şıklıktan ödün vermeyen ama orta dereceye kadar leg support sunan çoraplar, desenli varis çorapları, kremli çoraplar, popo kaldıran çoraplar, bir beden incelten korseli çoraplar...yaz yaz bitmez.

1980'lerden bu yana bir yandan külotlu çorap satışiları düşüyor. Külotlu çorap fetişistleri için kötü haber gibi gelse de bir yandan satışlar düşüyor ama hayatta kalmanın gittikçe zorlaştığı bir piyasada canlı kalmak için tüm firmalar yaratıcılık sınırlarını zorlayan tasarımlara yöneliyorlar. Gün geçtikçe külotlu çorabı günlük bir sarf malzemesi olmaktan çıkartıp hem şıklığın tamamlayıcısı, hem çeşitli fonksiyonları ile bacak sağlığını koruyan bir aksesuar hem de bir moda malzemesi halnie getirmeye çalışıyor üretici firmalar. Hayatta kalmalarının başka yolu yok çünkü. 

İtaliana ve Müjde'nin 1990'ların sonundan 2000'lerin ortasına kadar sürekli kan kaybetmesi ama buna karşı Penti'nin dayanılmaz yükselişi bunun en güzel örneği. Klasik çorap piyasası beklentilerine saplanıp kalan Müjde Penti'ye karşı durmadan kan kaybetti. 1990'ların başıuna kadar sarı kutularda kalitesiz mus çoraplar satan Öğretmen Çorap ise Penti markası ile Türk ekonomi tarihinin büyüklük olarak olmasa da başarı trendi ile en parlak hikayelerinden birini yazdı. 

Kısacası, diyeceğim odur ki mükemmel külotlu çorap avı artık daha geniş bir arazide yapılıyor ve çok daha eğlenceli. Aşağıdaki resimi facebook'da buldum. İlk bakışta bana Wolford Neon 40 gibi geldi ama Satin Touch da olabilir. Tam olarak bilemedim ama mükemmel siyah külotlu çorap deyince aklıma gelen şey aşağı yukarı bu. Abartısız bir parlaklık, bacağı sıkıca sarması, opak değil ama bacağa destek verecek kadar da kalın, dikiş izi olmayan bir çorap. Siz ne dersiniz? Mükemmel siyah külotlu çorap sizce nasıl olmalı?

4 yorum:

  1. E bu dediğiniz kriterlere calzedonia'nın çorapları uyuyor :)

    YanıtlaSil
  2. Calzedonia çorapları gerçekten de kaliteli ancak Türkiye'de iyi bir mağaza varlığı var diye onları tek kaliteli ve makul fiyatlı seçenek olarak görmemek lazım. Bu arada, Calzedonia desenli çoraplarda gerçekten bir numara ancak düz ve fonksiyonel çoraplarda diğer avruplaı rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlar gerçekten kilot ağı ve dikişi olmayan paylaştığınız fotoğraflar çok guzel coraplar marka ve model paylasin lutfen birde kalitesiz çorapta aralarda kötü görünen hatalar olur ve güzel parlamaz arkadaşın paylaştığı son siyah kilotlu çorap harika görünüyor ve örgüsü de çok güzel bu ve bunun gibi çoraplar kullanılmalı göz zevki çok önemli teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Mavi süper izle dikişsiz külotlu çorabı 6 numara büyük bedeni var mı göster

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...