Paylaşmak Güzeldir

6 Ekim 2013 Pazar

Online Külotlu Çorap Satış 1

Bu yazıda belli başlı külotlu çorap markalarının web sitelerini ve satış özelliklerinin nasıl olduğunu anlatacağım. Daha önce yazdığım gibi külotlu çorap alış verişinde online mağazalardan satın almak pek çok avantaj içeriyor. Hem daha hesaplı alışveriş yapabiliyoruz hem de külotlu çorap konusunda hep canımızı sıkan rengin olup bedenin kalmaması, bedenin olup rengin tutmaması gibi sorunlar ile karşılaşmıyoruz. Anında stok durumun ve siparişin ne zaman postaya verileceğini size gösteren satış sitelerinde tam istediğimiz beden ve renkte külotlu çorap satın almamız mümkün oluyor. Ancak bununiçin internette nereye bakacağınızı bilmeniz lazım. Sizi arama tarama yapmaktan kurtarmak ve aynı zamanda bu online satış sitelerinde benim yaşadığım tecrübeleri paylaşmak için bir dizi yazı hazırladım. Bu birinci yazıda belli başlı çorap markalarının web sitelerini tanıtıyorum. Sonraki yazıda toptan ve perakende külotlu çorap satışı yapan online mağazalara bakacağız.

Penti online satış mağazası. Penti'nin piyasadaki tüm modellerini satın alabileceğiniz tek satış noktası. Buna tek istisna üretimden kaldırılmış olan ürünler. Artık üretilmeyen bazı külotlu çorap ve tayt modellerini hala başka online satış mağazalarında ve dükkanlarda bulsanız bile Penti'nin kendi alışveriş sisteminde satılmazlar. En büyük artısı külotlu çorapta renk ve beden bulma sıkıntınız olmayacak. Her şeye rağmen en fazla kullandığım online çorap satış sitesi ve arada sırada yanlış beden gönderseler de şu ana kadar büyük bir sıkıntı yaşamadan külotlu çorap alış verişimi güvenerek gerçekleştirdim.


Daymod çoraplarının online satış mağazası. Bence bu sitenin varlığı Penti sitesinden daha önemli. Son bir kaç senede Daymod markası hem kaliteli hem de çok şık modeller geliştiriyor. Ancak perakende satış ağı Penti kadar yaygın olmadığı için aradığınız renk ve dedende külotlu çoraplarını bulmak zor olabiliyor. Şu anda gerçekten iyi çalışan bir satış mağazaları var ve genelde siparişler bir kaç gün içerisinde elinize ulaşıyor.

Italiana çoraplarının satış mağazası. Italiana ben çocukken annemin çok tercih ettiği bir külotlu çorap markası idi. Henüz daha Penti'nin olmadığı günlerde Müjde'ye talim eden kadınlara bir iksir gibi gelmişti. Külot kısmı desenli olan parlak çorapları annemin çekmecesinden aşırıp giymek isterdim ama korkardım. Sonra büyüyük kendi çoraplarımı almaya başladım ama Italiana neredeyse ortadan kaybolmuştu. Son bir kaç senedir tekrar canlanıyorlar. Satış siteleri de nispeten yeni sayılır ama henüz daha Penti ve Daymod kadar başarılı değil. Çorap kalitesi iyi osla da pazarlamada da adım atmaları gerek.

Vog çoraplarının online satış sitesini buraya liste eksik olmasın diye ekliyorum. Vog çorap alıp da giymeyeli seneler oldu. Ürün çeşitliliği ve kalitesi Daymod ve Penti'nin altında kaldı zaten. Satış siteleri ise durmadan hata verip duruyor. Bu yazıyı yazarken bir kaç ürünün detayını görmek için sitede dolaşırken bile hata mesajlarıyla karşılaştım. Sipariş vermek için güvenebilir miyim bilemedim. Büyük ihtimalle sadece bir kaç kırık link sorunudur ama online alışveriş güven işidir ve güveni sarsacak en ufak şeyde bile insanın keyfi kaçar. Sitede tanıtılan çorap serisi de zaten mecbur kalmadıkça uğramama gerek olmadığı mesajını verdi. Acil bir durumda eğer Kipa'dan külotlu çorap almak zorunda kalırsanız Vog giyersiniz tekrar bence.

Külotlu çoraptan bahsedip de Müjde'den bahsetmek olmaz mı? Prizyen'den Müjde size şarkısını az mı dinledik? Ancak Müjde çorapları her ne kadar kalite bakımından çok çok kötü olmasalar da büyük bir imaj krizi içindeler. Bundan web siteleri de nasibini almış. Zaten sınırlı olan koleksiyona ve hatta istersek kataloglarına bile ulaşabiliyoruz ama online satış yapılmıyor. Sokak arası tuhafiyecilerine ve indirim market raflarına mahkum kalmış dutumda gibi. Oysa bu kadar köklü bir markadan daha fazlasını beklerdim.

Calzedonia belki de Türkiye'deki külotlu çorap ve tayt piyasasının en mükemmel firması. Wolford kadar pahalı değil ancak özellikle kış koleksiyonları her zaman, her sene muhteşem. Tek eksiklik bu web sitesinde de online satış özelliğinin olmaması. hadi biz İstanbul'da İzmir'de Ankara'da Calzedonia mağazalarını bulabiliyoruz ama daha küçük yerlerde yaşayan ve külotlu çorabının kaliteli olmasını isteyenler ne yapsın?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...