Paylaşmak Güzeldir

24 Haziran 2014 Salı

Armut Vücut Tipi için Pantolon Tavsiyeleri



Vücut tipine göre kıyafet seçimi serisinde armut vücutları incelemeye devam ediyoruz. Türkiye'de armut tipi bedene sahip kadın sayısı çok olduğu için ve geniş kalça ve çıkık basen genel bir derdimiz olduğu için bu konuda biraz daha detaylı incelemeler yapmaya karar verdim. Eğer blogu düzenli olarak takip ediyorsanız hatırlayacağınız gibi bir önceki yazıda Armut Vücut Tipi İçin Kıyafet Seçimi konusunda bir takım genel önerilerde bulunmuştum. Önümüzdeki bir kaç yazıda bu önerileri biraz daha detaylandıracağım. İşe armut vücutlular için pantolon tercihleri ile başlayacağım. Sonra bakalım devamı nasıl gelecek?

Öncelikle armut vücutlu kadınların kendini şanssız hissetmemesi gerektiğini hatırlatalım. Kabaca armut vücut tipini tarif ettiğimizde gözümüzde canlanan imaj çok da cazip değil ama armut vücutlu kadınların aslında pek çok cazip yönü var. Örneğin kalça-bel oranları, ince belleri ve seksi kırımları, hiç bir zaman erkekler (ve aslında kadınlar) için cazibesini yitirmeyecek olan kalçalar. Yeter ki doğru parçaları ön plana çıkartmayı becerelim.

Mesela armut vücut tipine sahip bir kadınsanız ne tür pantalonları tercih etmelisinz? Ne tür pantalonlardan uzak durmalısınız? Gelin bir bakalım.

1 - Yan cepleri büyük olan pantalonlardan uzak durun.

Aslında hiç bir tavsiye bundan daha basit olamaz. Hanımlar ana amacımız o olması gerekenden daha geniş duran kalçaları ve özellikle basenleri biraz geri plana atmak ve bel ile omuzlarımıza dikkat çekmek. Eğer bol ve yandan cepli pantalonlar giyerseniz zaten geniş olan kalçalarınıza daha fazla dikkat çekersiniz. Burada özellikle abartısız ve sıfır beden bir modelin çok iyi dikilmiş pantolonunu aldım ki anlatmaya çalıştığım nokta iyice anlaşılsın. Bu sopa gibi mankenin bile eli cebine gittiğinde basenleri varmış gibi görünüyorsa gerçek bir armut geniş yan ceplerle ne yapar bir düşünün. Eğer battı balık yan gider diyorsanız ne ala. Bana bir şey demek düşmez. Eğer armutun en geniş yerine dikakt çekmek istemiyorsanız o zaman yan ceplere, ve hafif kumaşlardan üretilmiş pantolonlara elveda diyeceksiniz. 

2 - Flare Paça Pantolonlar Giyin

Armut vücut tipine sahipseniz belden aşağısı için iki temel hedefimiz var. Birincisi dikkati kalça ve basenlerden çekmek ve ikincisi de kalçamızın genişliğini örtecek bir ilüzyon yaratmak. Bu iki hedefi aynı anda yerine getirmemizi sağlayan bir pantolon tipi neyse ki var: Flare paçalar. Aşağı doğru genişleyerek açılan bu paçalar (abartıp İspanyol paça modasını canlandırmaya çalışmayın) bir yandan kalçamızı ve basenlerimizi dengelerken bir yandan da hem hareketli oluşları hem de genişlikleri ile dikkati kalçalarımızdan bacaklarımıza doğru çeker. Bu sayede üst tercihimizi de doğru yaptığımızda dikkatin gereksiz yere basenlermizide toplanmasını engellemiş oluruz. Siz beni dinleyin ve eğer hali hazırda yoksa gardrobunuza bir iki tane flare paça pantolon ekleyin. Yandaki resim bence armut vücut için ideal kotun resmidir. Ama biraz daha maceraperestseniz aşağıdaki gibi bir jean de oldukça işe yarayacaktır. 

3 - Capri'lerden uzak durun

Evet evet biliyorum. Caprilerinizi çok seviyorsunuz ama aynı zamanda tavuk gibi görünme riski alıyorsunuz. Yandaki resmi olabildiğince küçük koydum ki çok fazla korkmayın. Ama nahoış bir gerçek var ki o da dizinizin hemen altında biten ve bacaklarınızla beraber kalçanıza da sıkı sıkı oturan capriler bakışları tek ve sadece tek bir bölgeye çekecektir. Neresi olduğunu söylememe gerek var mı? İlle de kısa paçalı bir şeyler giyecekseniz dökümlü ama diz altında biten pantalonlar bir kaç senedir kabul görüyor, deneyebilirsiniz. Ya da çekin şortunuzu çıkın sokağa. Capri bence artık modası çoktan geçmiş bir kıyafet olmasının yanında armut vücut tipine sahip kadınlar için de en kötü tercihlerden birisi. Uzak durun, sevdiklerinizin de fazla yaklaşmasına izin vermeyin bence.

4 - Koyu renkli pantolonları tercih edin

Koyu renk pantolonları, özellikle de koyu renk kotları tercih etmemizin iki sebebi var. İlk sebep armut vücut için yaptığımız genel tavsiyenin bir parçası. Koyu renkler alta canlı renkler ve desenler üste. İlgiyi yukarı çekmeye çalışıyoruz, hatırlıyor musunuz? İkinci sebep ise açık renk pantolonların yarattıkları gölgeler ile hem ilgiyi poponuza çekmesi hem de olduğundan daha büyük göstermesi. Hele hele bacağının üst kısmı ya da popo bölgesi taşlanmış kotlardan kesinlikle uzak durmanız lazım.

Evet kısaca armut vücut şekline sahip kadınlar için pantolon tavsiyelerimiz böyle. Unutmayın ince belinizi ön plana çıkardığınız ve dikkatin tamamen kalça basen bölgesine kaymasını engellediğiniz sürece beden şekliniz sizin için ibr dezavantaj değil aksine avantajdır. Onlarca kadın olmayan belini varmış gibi göstermeye çalışırken sizin ince belinizle kontrast teşkil eden bir kalçanız var. Tek yapmanız gereken ilgiyi doğru alana çekmek. Ve son bir tavsiye. Bu yazıda ya da  benzer web sayfalarında ya da dergilerde yayınlanan onlarca moda tavsiyesinden hangisini dikkate alırsanız alın, ya da hiç birini almasınz da eğer giydiğiniz kıyafeti severek ve size yakıştığını düşünerek giyerseniz onu çok daha iyi taşırsınız. Şıklığın birinci kuralı kıyafetin içinde rahat ve kendine güvenli olmaktır. Bunu yaptığınız sürece kimse sizin görüntünüzün kötü olduğunu, ya da kıyafetinizin hiç yakışmadığını düşünmeyecek ve söylemeyecektir (Ivana Sert hariç).

2 yorum:

  1. Yine özenle, dört dörtlük hazırlanmış bilgilendirici bir yazı. Gerçi biz bir an önce çorap konusuna dönmenizi bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Elbette çorap yazıları devam edecek. Ama yazın biraz da başka konulardan bahsetmek daha iyi. Sonuçta adı çorap sihirbazı olsa da bu eninde sonunda genel bir moda konusunda tavsiyeler, fikirler blogu olsun istiyorum ben. Neyse, siz merak etmeyin çorap konusunda yazacak şey bitmez bende :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...