Paylaşmak Güzeldir

5 Mayıs 2014 Pazartesi

İnce beyaz külotlu çorap bir karşılaştırma


Daha önce beyaz ince külotlu çorap bulamamak hakkında bir yazı yazmıştım.(İnce Beyaz Külotlu Çorap: Nadir Bir Tür)  O zamandan bu zamana köprünün altından çok sular aktı. Fazla zaman geçmedi o yazının üstünden ama Türkiye çorap piyasasının iki büyüğü Penti ve Daymod zaten ürün portföylerinde olan ince beyaz külotlu çorapları daha kolay erişilir hale getirdiler. Önceki yazıyı yazdığımda Daymod Fity 15 kataloglarda beyazı da içeriyordu ama online alışveriş sitesinden sipariş etmek mümkün olmuyordu. Penti ise Fit 15 serisinde renk gamında bulunduruyor ama Penti mağazalarında her zaman bulmak mümkün olmuyordu. Durum şimdi biraz daha farklı. Geçen hafta bir deneme yapmak üzere iki markanın da ince beyaz külotlu çoraplarını sipariş ettim. Daha doğrusu Daymod Fity 15'i web sayfasından sipariş ettim, Penti Fit 15'i ise bir Penti mağazasından satın aldım. Nereden baksanız bir sene önce bile bu kadar kolay bir alışveriş olmazdı bu.


Şimdi iki çorabı karşılaştırmadan önce neden ince beyaz çoraba bu kadar yer ayırdığımı yazayım. Öncelikle başka kimse bu konuda yazmadığı için iş bana kalıyor. Kadınlar bedenlerinin yarısını oluşturan bacaklarına geçirdikleri çoraplar hakkında asla yeteri kadar fazla düşünmüyorlar ve renk konusunda da epeyce muhafazakar davranıyorlar. Peki şimdi şu soruya cevap verelim: "Beyaz ince külotlu çorap nerede, nasıl giyilir?" Bir kaç noktada açıklamaya çalışacağım

  • 10 denye civarında beyaz çorap bacaklarınızda süt beyazı durmaz. Ten renginizle birleşerek naturel, pürüzsüz ve elegan bir görüntü katar. 
  • Opak beyaz giyerek kız çocuğu ya da külotlu çoraplı liseli kız fantazisine layık bir görüntü yaratmadan şıklığınıza bir masumuyet ve sadelik katmak için birebirdir. Lacivert bir elbise ile yeteri kadar ince beya külotlu çorap sizi şıklıktan şıklığa taşır. Lacivert bir etek ya da albise ile asla siyah giymemeniz gerektiği için eğer ince beyaz ya da kemik rengi çorap bulamazsanız tek seçeneğiniz ten rengidir ki lacivert elbise ile ten rengi çrabın ilk çağrıştıracağı imaj sekreter ya da yönetici asistanı imajıdır. 
  • Ufak kusurları kapatıp pürüzsüz bir görüntü elde etmek konusunda ten renginden daha iyi bir seçenektir. Hem naturel bir görüntüden tamamen uzaklaşmamış olur ama aynı zamanda ufak tefek kusurları daha etkili şekilde kapatmış olursunuz.
  • Koyu kırmızı ya da bordo bir elbisenin seksapel dozunu düşürmek için ince beyaz külotlu çorap, ya da fildişi rengi külotlu çorap iyi bir seçenektir. Kırmızı ile opak beyaz giyecek olursanız biraz kaikatüre dönersiniz. İnce beyaz ya da fildişi rengi külotlu çorap ise kırmızıyı vamptan alımlıya çevirmenin iyi yollarından birisidir.
Şimdi gelelim Penti ve Daymod'un bize sunduğu ince beyaz külotlu çorap seçeneklerine. Öncelikle iki marka da orta seviye çoraplarına (yani elastan ya da lycra oranı nispeten yüksek, günlük çorap kategorisinde satışa sunulan çoraplar) bu rengi ekleyerek iyi bir tercih yapmışlar. Penti Süper gibi lycra / elastan oranı yüzde beşin altında olan mat çoraplarda beyaz iyi bir seçenek değil. Ancak hem Penti Fit hem de Daymod Fity burunlu ve külot kısmı transparan olmayan çoraplar. Bu da beyaz çoraplarınızı mini etek ya da yırtmaçlı tasarımlar ile kullanmanın zor olacağı anlamına geliyor. Burunlu burunsuz ne olursa olsun tam ten tonunda olmayan hiç bir çorabı açık ayakkabılar ile giymemeniz gerektiği için burun meselesi pek önemli değil ama ince topuklular ve burun kısmı çok az kapalı olan babetler ile de giymek zor. Yine de hiç yoktan iyidir.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...