Paylaşmak Güzeldir

19 Haziran 2013 Çarşamba

Siyah Ayakkabı ile Ne Renk Çorap Giyilir

Bloga en sık gelen aramalardan birisi de ayakkabı rengi ile çorap uyumu konusunda oluyor. Özellikle şık bir davete giderken ya da gece dışarı çıkarken nasıl bir renk komini yapmak gerekir diye merak eden ir sürü kadın var. Özellikle de siyah ayakkabı ile n renk çorap giyileceğini soran bir çok takipçimiz oldu şimdiye kadar. Ben de sadece bu soruya yönelik bir yazı yazmak istedim. Buyurun size madde madde kısa tavsiyeler.

1- Siyah ayakkabı ile siyah ya da diğer koyu renklerde çoraplar giyerseniz bacak boyunuzu uzun gösterebilirsiniz. Özellikle siyah ayakkabı ve opak siyah külotlu çorap ile bacaklarınız daha uzun gözükecektir. Ancak unutmayın ki özellikle abiye giyimde opak çoraba yer bulmak her zaman o kadar kolay değil. slına bakarsanız abiye giyimde çoraba yer bulmak o kadar kolay değil. Ama bence siz Bu Gün Ne Giysem ya da Bana Her Şey Yakışır gibi proramlardaki takınılı moda tasarımcılarının sözlerine fazla güvenip çorabı tamamen akşam gradrobunuzdan çıkartmayın. Hepimizin bacakları Ivana Sert'in bacakları kadar kusursuz değil.
2 - Siyah - beyaz kombininden kaçının. Ayakkabı çorap ilişkisinde siyah - beyaz kombininin uygun olabileceği tek durum bence beyaz spor ayakkabı siyah opak çorap ikilisi. Bunun haricinde zaten siyah ayakkabı beyaz külotlu çorap ikilisini nerede kullanailirsiniz ki? Opak beyaz çorap zaten kullanımı sınırlıyken ince beyaz çorap özellikle Türkiye'de o kadar az giyiliyor ki. Her neyse, ayakkabı ve çorap renginde fazla kontrast yaratmak ilgiyi dağıtacağı gibi bacak bölgenizi de iki kısıma bölerek bacak boyunuzun olduğundan kısa görünmesine yol açabilir. Eğer daha spor bir tarzınız varsa ve spor ayakkabılarla opak çorap giymeyi seviyorsanız o zaman beyaz spor ayakkabı ve siyah opak çorap ikilisini şirinlik kontenjanından kurtarabilirsiniz.

3 - Siyah babetler ile opak çoraplar çok şeker olabilir. Siyah ayakkabı beyaz çorap ikilisinde izin vereceğim bir istisna da şirin bir siyah babet ile giyilecek beyaz opak çorap. Gerçekten de çok sevimli bir hava yakalanabilir. Ancak unutmayın beyaz opak çorap giymesi sandığımızdan daha zor bir çoraptır. Hem bacaklarımızı kalın gösterir hem de çok çabuk kirlenirler. Ben şahsen kaçınabildiğim kadar kaçınıyorum beyaz opak çoraptan. Zaten günlük hayatımda ciddi bankacı rolünü oynamak zorunda olduğum için beyaz opak çorabın katacağı sevimliliğe de fazla yerim yok. Ama özellikle benim kdar resmi giyinmek zorunda olmayan genç kızlar ve işinde daha serbest olan hanımlar opap beyaz çorabın en iyi arkadaşının babet olduğuna inanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...