Paylaşmak Güzeldir

10 Ocak 2014 Cuma

Opak Çorap nasıl Giyilmeli

Bu yazı ufak tefek farklarla daha önce pembepembe.com sitesinde de yayınlanmıştı. Opak çorap modası uzun zamandır kalıcı bir hal aldığı için tekrar yayınlamakta bir sakınca görmedim. Bu blogu zaman zaman okuyanlar biliyor olmalı ki opak çorap konusunda çok da deli değilim. Bunun sebebi biraz da mesleki deformasyon dediğimiz şey. Bir nevi Stockholm sendromu. Bankada ince ve şeffa çoraplarla o kadar haşır neşir oldum ki artık opak çorap giydiğimde kendimi biraz opak çoraplı genç kız gibi hissediyorum. Hele hele bol desenli çoraplar konusunda çok ikircilki davranıyorum. Ancak bu demek değil ki opak çorap giyen kadınlara çocuk gözüyle bakıyorum. Tam aksine bu moda zevkini tekrar kazanmak isterdim hiç kuşkusuz.Opak çoraplar çok uzun zamandan beri kullandığımız eşyalarımızdan olsa da özellikle 2007 yılında modacılar tarafından yıldızları parlatıldı ve halen de yıldızları parlamaya devam ediyor. Dünya’da bir çok bayan opak çorapları tercih etse de, Türkiye’de opak çorabın var olan ününü daha da attıran İvana Sert ve Hakan Akkaya’dan başkası değil. Peki, opak çorap opak çorap dedikleri tam olarak ne demek? Hangi kıyafetlerin altına giyilmeli, hangi ayakkabılarla kombin yapılmalı? 
Öncelikle opak çorabın ne demek olduğuyla başlayalım. Opak çorap ile bildiğimiz külotlu çorap arasındaki fark nedir? Opak çorapta teniniz gözükmemelidir. Normal külotlu çorapların kalınlık dereceleri birbirinden farklıdır. Çok ince bir külotlu çorap giyebileceğiniz gibi, tenininizin gözüktüğü bir külotlu çorap giymek de pekaladır. Ama opak dediğimizde, işte orada tartışılacak birşey yoktur. Opak dediğimiz, kalın çoraptır ve opak çorapların olmazsa olmazı tenininizi göstermiyor olmasıdır.
Eğer gardrobunuzda bir siyah opak çorabınız varsa, bu çorabı bir çok kıyafetle kombin yapabilirsiniz. Opak çorabınızı ister kısa bir elbiseyle, ister mini bir şortla, ister mini eteklerle isterseniz de tunikle kullanabilirsiniz. Hepsinde risksiz ve başarılı sonuçlar elde edeceksiniz. Şimdi bu versiyonları tek tek inceleyip, resimlerle açıklayalım:
Mini Elbise: Opak çorap özellikle mini elbiselerle çok yakışır. Şık bir elbiseyi alıp, altına da opak çorap giyerek bu elbiseye spor bir şıklık katabilirsiniz. Altına da ister bilekte biten topuklu bir bot, isterseniz de kalın topuklu bir ayakkabı giyebilirsiniz.
Yapmayın: Eğer opak çorabı şık bir elbise ile kullanıyorsanız, altına ince burun veya ince topuklu bir ayakkabı giymeyin. Bu sizi spor şıklıktan çıkaracak ve rüküş gösterecektir. Ayrıca önemli bir uyarı daha: Eğer dar ve mini bir elbise giyiyorsanız, içinize giyeceğiniz iç çamaşırı konusunda dikkatli olmanız gerekiyor. Böyle bir elbiseden eğer iç çamaşırı izi gözüküyorsa, bu elbiseyi hangi ayakkabı veya hangi opak çorapla giydiğinizin hiç bir önemi kalmaz.
Mini Şortlar: Opak çorabın kesinlikle en çok yakıştığı bir diğer kombini de mini şortlar. Mini şortun altına opak çorabınızı geçirin. Şık olmak isterseniz üstüne bir gömlek ve altına topuklu bir ayakkabı giyerseniz. Spor olmak istiyorum derseniz de üstüne balıkçı yaka renkli bir kazak ve  altına düz diz altı bir çizme giyin.

Mini Etekler: Opak çoraplar elbiselere ve şortlara yakıştığı kadar mini eteklerle de uyum içerisindedir. İster kot, ister kumaş etek olsun opak çorabınızla şık veya spor olmayı seçebilirsiniz. Spor olmak için: Düz kumaş bir mini eteğin üstüne yine düz renkli bir bluz giyin, altına da kısa bot veya uzun düz çizme giyebilirsiniz. Üstünüze alacağınız bir deri ceket de size spor bir şıklık verecektir. Şık olmak için: Aynı mini şortlarda olduğu gibi , mini eteğinizin üstüne bir gömlek ve altına bilekte biten topuklu bir ayakkabı giyerek şık bir kombinasyon yaratabilirsiniz.
Tunikler: Tuniklerle opak çoraplar birbirine çok yakışırlar. Yine spor şıklığı için düz çizmeler tercih edin ama şık olmak isterseniz altına giyeceğiniz kalın topuklu bir ayakkabı veya bilekte biten topuklu bir bot yeterli olacaktır.
ÖNEMLİ İPUÇLARI
Koyu renkli opak çoraplar bacaklarınızı daha ince gösterecektir.
Eğer opak çorabınızla aynı tonda bir ayakkabı giyerseniz, bacaklarınız daha uzun gözükecektir.
Yazlık bir elbisenin altına giyeceğiniz opak çorap, o elbiseyi kışlık yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...